News

Ziua de sâmbătă ar putea deveni lucrătoare. Ce prevede un proiect de lege depus de PNL

03.09.2019 | 15:04
Ziua de sambata ar putea deveni lucratoare Ce prevede un proiect de lege depus de PNL

Ziua de sâmbătă ar putea deveni lucrătoare. Acesta este anunțul care i-a supărat rău de tot pe toți românii. Propunerea a venit din partea liberalilor și anunțul a fost făcut de șeful Serviciului de Comunicare al Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu. „Viitorul fost ministru PNL al Muncii vrea să facă sâmbăta zi lucrătoare! Hai ura!”, este mesajul lui Cristian Vasilcoiu, în josul căruia a inserat și câteva poze care atestă încercarea grupării politice.

Ziua de sâmbătă ar putea deveni lucrătoare

Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaților și inițiat de doi deputați PNL, anume Dan Vîlceanu și Florica Cherecheș. Vestea nu a picat deloc bine – contribuabilii au luat cu asalt rețelele de socializare acolo unde s-au plâns de proiect. Pe lângă internauți și fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a avut ceva de spus. Aceasta a distribuit postarea șefului Serviciului de Comunicare din Ministerul Muncii și a susținut că modificarea legislativă i-ar putea afecta și pe angajații din sistemul privat.

„Baietii nu au treaba doar cu bugetarii. Ei vor ca si cei din mediul privat sa lucreze o zi in plus pe saptamana. Chipurile „in acord cu salariatul”. Cati patroni intreaba angajatii din privat daca au chef de o zi de munca in plus, cand ei ii cheama si acum la munca, desi nu e legal?”, a spus Olguța Vasilescu legat de posibilitatea ca românii să meargă la muncă și sâmbătă.

Viitorul fost ministru PNL al Muncii vrea sa facă sâmbăta zi lucrătoare!Hai ura!

Gepostet von Cristian Vasilcoiu am Montag, 2. September 2019

Ce prevede Codul Muncii

Vă reamintim că în Codul Muncii, repausul săptămânal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica. În cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.În situatia aceasta, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor. Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2)