Sporturi

Ziua decisivă în Fed Cup! Schimbări în cele două echipe? La ce trebuie să ne așteptăm

08.02.2020 | 10:25
Ziua decisiva in Fed Cup Schimbari in cele doua echipe La ce trebuie sa ne asteptam
ADVERTISEMENT

România – Rusia este 1-1 după prima zi din Fed Cup. Ana Bogdan a răzbunat-o pe Gabriela Ruse, învinsă la prima convocare în echipa națională de puternica Ekaterina Alexandrova. Iar azi, în ziua decisivă, sperăm la o calificare mai mult decât surprinzătoare, la fel ca în meciul cu Cehia de anul trecut, de la Ostrava.

La ce ne putem aștepta și schimbările din cele două echipe

Ana Bogdan deschide balul în această după-amiază de la Cluj, unde sunt așteptați chiar mai mulți spectatori decât aseară Și de ce să nu sperăm, în condițiile în care la dublu se poate întâmpla orice?

ADVERTISEMENT

Ana a stat peste două ore pe teren, dar părea extrem de fresh și de motivată să mai aducă un punct României și în meciul de azi. Aseară a evoluat ca o jucătoare de top 30 WTA în fața Veronikăi Kudermetova, azi trebuie un upgrade și mai mare, trebuie să fie de cel puțin top 20 WTA pentru a o învinge pe Alexandrova, o amenințare tot mai mare pentru topul mondial.

De altfel, dacă este permis un pronostic pentru viitor, Alexandrova va ajunge lejer în maximum un an și jumătate în top 10 WTA. Jocul îl are, mentalitatea o are, mai rămâne un declic.

ADVERTISEMENT

Dar până atunci, Ana a arătat atât de bine aseară, a fost extrem de motivată, a fost împinsă de o sală întreagă de la spate, a simțit o energie ieșită din comun să joace pentru România. Și la fel se va întâmpla și astăzi, cu siguranță.

Este adevărat, Alexandrova este o jucătoare de alt calibru. Rusoaica a și învins-o pe Ana cu mai puțin de două luni înainte, la un turneu de la Limoges. „Eram foarte obosită, veneam după turneul câștigat la Dubai. Acum va fi altceva, voi avea acești suporteri minunați în spate. Și ce ar mai trebui schimbat? Probabil tactica”, a răspuns Bogdan la întrebarea FANATIK de aseară.

ADVERTISEMENT

Noi așteptăm lucruri mărețe și azi, Ana!

Schimbări în formația Rusiei?!

Este foarte posibil ca Igor Andreev, căpitanul nejucător al Rusiei, să facă o schimbare importantă pentru meciurile de simplu. Veronika Kudermetova nu a convins în meciul de ieri și, după cum FANATIK a observat de la antrenamentele adversarelor, Anna Blinkova a fost cea mai în formă jucătoare a echipei!

Aceasta este schimbare gândită aseară târziu de staff-ul Rusiei pentru confruntarea de azi. De altfel, și Florin Segărceanu a comentat această posibilitate: „Da, ne așteptăm să intre Blinkova în al doilea meci al zilei”.  Și mai mult de atât, Andreev ar putea s-o păstreze pe Kudermetova și pentru un eventual meci decisiv de dublu!

ADVERTISEMENT

Tot Gabi Ruse!

Prea multe emoții, prea multe greșeli. Așa se putea caracteriza evoluția Gabrielei Ruse de ieri, cum a scris FANATIK imediat după meci. Și chiar tânăra noastră jucătoare a confirmat apoi că nu a jucat cel mai bun tenis, că a avut prea multe emoții la început. Apoi a jucat mult mai bine și i-a pus probleme rusoaicei.

Aseară târziu, Florin Segărceanu a anunțat că vrea să joace tot cu ea în meciul de simplu al rachetelor numărul 2 din cele două echipe. Căpitanul nejucător al României luase în calcul şi varianta Irina Bara, însă a preferat să meargă pe mâna Gabrielei Ruse.

Cine va juca alături de Raluca Olaru?

Este o posibilitate ca întâlnirea să ajungă în meciul decisiv de dublu, iar acolo orice se poate întâmpla. Begu și Niculescu au arătat-o la Ostrava când au învins o echipă mai puternică a Cehiei. Acum nu sunt prezente, dar Raluca Olaru are experiența necesară să aducă o victorie.

La tragerea la sorți de joi, Irina Bara a fost desemnată ca parteneră, dar lucrurile se pot schimba destul de repede. Raluca s-a antrenat și cu Jaqueline Cristian la antrenamentul de vineri dimineață, dar și Ana Bogdan poate fi o variantă importantă, mai ales că va avea pauză între jocuri. Iar o echipă experimentată formată din Raluca Olaru și Ana Bogdan nu poate fi subestimată.

ADVERTISEMENT