News

Ziua decisivă pentru România în Fed Cup! UPDATE. Irina Begu va juca la simplu în meciul 4! Dimineaţă s-a antrenat cu Halep

21.04.2019 | 13:44
Ziua decisiva pentru Romania in Fed Cup UPDATE Irina Begu va juca la simplu in meciul 4 Dimineata sa antrenat cu Halep

România şi Franţa sunt la egalitate, scor 1-1, după primele meciuri din semifinala Fed Cup, iar Florin Segărceanu are o misiune dificilă pentru duminică, ziua decisivă pentru calificarea istorică în finală. Mihaela Buzărnescu a pierdut cu Caroline Garcia, iar prestaţia ei îl pune pe căpitanul nejucător al echipei noastre în postura de a lua o decizie. Joacă sau nu Miki la simplu este una dintre primele întrebări ale momentului.


UPDATE / Adrian Cruciat a anunţat că Irina Begu va juca al doilea meci de la simplu al zilei.


UPDATE / Duminică dimineaţă, Simona Halep s-a antrenat la Rouen împreună cu Irina Begu, semn că cea din urmă este favorită să joace în meciul 4, ultimul de simplu, de după prima partidă a zilei, Halep – Garcia


Ziua decisivă pentru România în Fed Cup. Doar meciul Simona Halep – Caroline Garcia este sigur

Duminică este ziua decisivă pentru echipa României de Fed Cup, din moment ce se vor juca două meciuri de simplu şi unul de dublu. În acest moment, Simona Halep este sigură că va juca duminică împotriva Carolinei Garcia, racheta numărul 1 a Franţei. Meciul dintre cele două poate creiona restul partidelor care vor avea loc duminică. Conform regulamentului, Florin Segărceanu poate schimba o jucătoare cu 15 minute înaintea meciului, dar doar la partidele 4 ş 5, iar o victorie a Simonei ar putea să o propulseze pe Irina Begu la simplu, în al patrulea duel dintre românce şi franţuzoaice.

O asemenea variantă ar putea produce o modificare şi la nivelul echipei de dublu. Irina Begu şi Monica Niculescu ar urma să întâlnească perechea Kristina Mladenovic/Caroline Garcia, iar Florin Segărceanu ar fi dispus să meargă pe mâna echipei Simona Halep/Monica Niculescu. Căpitanul nejucător al României nu vrea să rişte să folosească într-un meci de dublu, potenţial decisiv, o jucătoare care abia a ieşit de pe teren de la simplu. La Ostrava, Petr Pala a luat această decizie în ultima zi a meciului Cehia – România 2-3, când Katerina Siniakova a jucat două meciuri, unul după altul, iar oboseala s-a resimţit în partida de dublu.

Duminică este ziua decisivă pentru România în Fed Cup
Duminică este ziua decisivă pentru România în Fed Cup

Florin Segărceanu ar putea să ia decizia mai devreme: “Vom discuta”

La conferinţa de presă de la finalul meciului Mihaela Buzărnescu – Caroline Garcia, Florin Segărceanu a dat de înţeles că ar putea să ia în calcul varianta ca în al patrulea meci al zilei să introducă o altă jucătoare. Căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup a susţinut că o primă discuţie va fi purtată sâmbătă seară.

“Orice e posibil. Pregătim din seara asta mai multe variante. Vom discuta un plan tactic şi strategia noastră pentru mâine. În primul rând, trebuie să trecem de primul pas, meciul Simonei. Contează foarte mult primul meci, dar și dispoziția fetelor de a intra. E un meci cu foarte mare miză, în eventualitatea unui 2-1 pentru noi, a declarat Florin Segărceanu.