Fotbal international

Ziua derbyurilor în Europa. El Clasico în La Liga, derbyul capitolin în Serie A, Tottenham-Arsenal în Premier League

02.03.2019 | 11:26
Ziua derbyurilor in Europa El Clasico in La Liga derbyul capitolin in Serie A TottenhamArsenal in Premier League

Sâmbătă, 2 martie, este o zi a derbyurilor și a meciurilor cu adevărat de top în Europa. Avem trei derbyuri de mare impact: El Clasico pe Santiago Bernabeu, a patra confruntare în acest sezon între Real Madrid și Barcelona, avem meciul care paralizează la figurat capitala Italiei, războiul Lazio – AS Roma și avem un meci de mare tradiție în fotbalul englez, Tottenham – Arsenal, care este și uvertura celor trei evenimente, pentru că începe de la ora 14:30.

Ziua derbyurilor în Europa: Real Madrid-Barcelona, Lazio-Roma, Tottenham-Arsenal

În afara acestor trei meciuri de top se mai joacă tot astăzi, 2 martie, un meci foarte atractiv în Bundesliga, locul 3 contra locului 2, Borussia Monchengladbach – Bayern Munchen și un joc extrem de așteptat în fotbalul portughez, FC Porto – Benfica. Așadar, un weekend cu foarte multe promisiuni de fotbal spectacol, de multă adrenalină și dramatism.

Real Madrid joacă pentru a patra oară cu marea rivală și este ultima șansă pentru galactici de a obține singurul lor succes în meciurile directe din acest sezon. Pentru că Barcelona are două victorii clare, acel 5-1 din tur, de pe Nou Camp și nu mai departe de miercurea trecută a redus la tăcere Santiago Bernabeu cu un sec 3-0 în returul semifinalei Cupei Spaniei, după ce în Catalunya fusese 1-1. O victorie a catalanilor ar însemna scoaterea din lupta pentru titlu a Realului, care ar fi la 12 puncte în urmă, cu 12 etape rămase.

Capitala Italiei, în alertă în ziua derbyului roman

Santiago Solari, în mod pradoxal, nu va face nici o schimbare față de meciul pierdut în Cupă, aliniind același unsprezece de start. Antrenorul albilor regretă cel mai mult absența prelungită a mijlocașului Marcos Llorente, cu care Real nu a pierdut niciodată când s-a aflat pe teren. La catalani marea noutate este titularizarea lui Samuel Umtiti, care revine după mai bine de trei luni de absență.

La Roma poliția este în mișcare încă din zorii zilei și importante forțe de ordine vor fi detașate pentru derby, mai ales după ce ultrașii laziali au încins din nou spiritele cu inscripții antisemite pe zidurile orașului. Vestea cea bună pentru Simone Inzaghi este că suspendarea lui Ștefan Radu a luat sfârșit și el va juca titular într-o defensivă tipică sistemului său de joc, trei fundași, alături de român urmând a fi Acerbi și Bastos. Inzaghi vrea să aibă superioritate la mijloc, o linie de cinci care să închidă spațiile pentru rapizii jucători romani și care să găsească soluții de contraatac pentru Ciro Immobile.

Lazio v AS Roma - Italian Serie A. Capitala Italiei în alertă., Mereu derbyul a avut foarte multe scântei și pe teren și în afară
Lazio v AS Roma – Italian Serie A. Capitala Italiei în alertă., Mereu derbyul a avut foarte multe scântei și pe teren și în afară

Derby de tradiție pe Wembley

În fine, la Londra se joacă pe Wembley un meci pentru TOP 4. Tottenham vine după două eșecuri consecutive (Burnley și Chelsea) și e clar că nu are cum să mai conteze în lupta pentru titlu, acolo unde se vor bate doar City și Liverpool. Numai că acum Spurs are în față o echipă în bună formă, care a reușit să urce pe locul 4 după trei succese consecutive și care dacă bate în derby vine la numai un punct de treapta de bronz pe care stă Tottenham. Gazdele nu îl au în continuare apt pe Dele Alli, jucător cheie între mijloc și atac, iar Arsenal are probleme defensive, prin absențele titularilor Bellerin și Koscielny.

Tags: