Life

Ziua în care este prăznuit Sfântul Patapie, tămăduitor de cancer și multe boli. Rugăciunea care îți schimbă viața

Sfântul Cuvios Patapie, pomenit de credincioși în data de 8 decembrie. Rugăciunea pe care creștinii ortodocși trebuie să o rostească.
08.12.2022 | 07:30
Ziua in care este praznuit Sfantul Patapie tamaduitor de cancer si multe boli Rugaciunea care iti schimba viata
Sfântul Cuvios Patapie, pomenit de credincioși în data de 8 decembrie. Rugăciunea pe care creștinii ortodocși trebuie să o rostească. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Ziua în care este prăznuit Sfântul Patapie, tămăduitor de cancer și multe boli. Rugăciunea care îți schimbă viața și care se rostește joi, 8 decembrie 2022. Cuviosul egiptean a avut o dragoste imensă pentru Dumnezeu.

Cine a fost Sfântul Patapie

Sfântul Cuvios Patapie a trăit în secolul al VII-lea și a fost originar din Tebaida Egiptului. Încă de mic a fost crescut cu frica Domnului și în bună credință. A ales viața călugărească și s-a închinat veștimentelor monahale urmând lui Hristos de la o vârstă foarte fragedă.

ADVERTISEMENT

Oamenii au început să audă rapid de virtuțile făcute de Cuvios și au venit în număr mare la el pentru a primi ajutor și alinare legat de chinuri sau boli. Temându-se de lauda celor din jur a plecat din pustietate și a mers la Constantinopol.

Conform crestinortodox.ro, și-a ridicat o mică colibă în apropiere de Biserica Vlaherne, unde și-a continuat viața sihastrică. După ce a vindecat un copil orb din naștere a început să fie din nou vestit și lumea l-a căutat pentru vindecare, mângâiere și povață.

ADVERTISEMENT

De-a lungul existenței sale a înfăptuit foarte multe minuni, toate fiind realizate cu rugăciunea întru Numele lui Hristos și prin semnul Sfintei Cruci. Moaștele sale au fost așezate într-o criptă, la o mănăstire, pentru a fi ferite de profanare.

Ce nu ai voie să faci sub nicio formă în această zi

Sfântul Cuvios Patapie nu este o sărbătoare trecută în calendarul ortodox cu cruce roșie, ceea ce înseamnă că nu este o zi cu reguli foarte stricte. Biserica Ortodoxă ne spune că există o rasa care i-a aparținut în Catedrala episcopală din Galați.

ADVERTISEMENT

Fiind o zi cu cruce neagră, preoții ne transmit că trebuie să cinstim momentul prin rugăciune către sfântul pomenit. Slujba de la lăcașurile de cult este diferită față de cea de la praznicurile cu cruce roșie.

Creștinii pot lucra fără nicio teamă. În plus, oamenii trebuie să țină post de la ce pot vedea și gusta. Postul reprezintă ascultarea de porunca lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea Sfântului Patapie, vindecătorul de boli grave

„Laudă a creștinilor și apărător al monahilor te-ai arătat Patapie, părintele nostru. Prin nevoință, prin pătimiri și rugăciuni ai acum indrăznire către Dumnezeu a mijloci neîncetat pentru noi, cei păcătoși și vrednici de osânda.

Izbăvește pe robii tăi din ispite și din boli și de toate felurile de primejdii, Cuvioase Patapie. De toată cursă vrăjmașului și de năvăliri și de primejdii și nevoi, sfinte Patapie, păzește-ne fără de vătămare cu mijlocirea ta, cerând iertare de greșale pentru toți de la Hristos Dumnezeu.

Slavă Celui ce S-a proslăvit prin ține, slavă Celui ce ți-a dat ție putere, slavă Celui ce ne-a luminat pe noi prin nevoință ta. Amin”. 

ADVERTISEMENT