Sport

Ziua în care se decide viitorul lui Dinamo! Când va avea loc votul pentru noul plan de reorganizare

Dinamo are pregătit un nou plan de reorganizare, al treilea, care prevede ştergerea 5 milioane de euro dintre datorii. Când e programat votul care poate decide viitorul clubului.
01.04.2023 | 16:22
Ziua in care se decide viitorul lui Dinamo Cand va avea loc votul pentru noul plan de reorganizare
Jucătorii lui Dinamo sărbătoresc alături de fani calificarea în play-off. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo luptă pentru revenirea în SuperLiga, dar la nivel administrativ încă sunt multe lucruri de pus la punct, chiar şi după venirea noilor investitori. “Câinii” sunt la al treilea plan de reorganizare, care urmează să fie supus la vot.

Ziua în care se decide viitorul lui Dinamo! Pe 7 aprilie este programat votul pentru planul de reorganizare

Data de 7 aprilie este ziua votului pentru noul plan şi este o zi crucială pentru că, dacă va trece, s-ar şterge 5 milioane din categoria chirografarilor, din datoria totală de 7,5 milioane de euro. Astfel, ar mai rămâne de plătit 2,5 milioane de euro până în 2025.

ADVERTISEMENT

Planul trebuie, în primul rând votat de Adunarea Creditorilor, iar apoi trebuie să fie aprobat de judecătorul sindic, înainte de a intra în vigoare. Dar lucrurile nu sunt deloc simple, pentru că pot exista contestări ale acestui plan.

CS Dinamo se opune planului pentru o datorie de 41.000 de euro!

Iar una dintre instituţiile care se opun noului plan de reorganizare de la Dinamo este Clubul Sportiv Dinamo, administrată de Ministerul de Interne. Entitatea este trecută la “chirografari”, astfel că fiind instituţie publică trebuie să urmeze demersurile legale pentru a respinge acest plan.

ADVERTISEMENT

CS Dinamo este înscris la masa credală cu 41.000 de euro, bani pe care trebuie să îi recupereze. Alte companii publice înscrise la masa credală sunt Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) și Administrarea Domeniului Public.

Lună crucială pentru Dinamo: obţinerea licenţei şi noul plan de reorganizare!

Pentru Dinamo, luna aprilie este crucială, din punct de vedere admnistrativ. Clubul trebuie să plătească datoriile urgente astfel încât să poată lua licenţa pentru sezonul viitor şi speră să aibă un nou plan de reorganizare.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Dinamo funcţionează pe primul plan de reorganizare, întocmit în 2021. Răzvan Zăvăleanu şi RTZ au întocmit un nou plan în 2022 prin care APCH ar urma să devină acţionar majoritar, dar acesta a fost respins.

Miza noului plan de reorganizare: atragerea unor noi investitori!

Noii acţionari majoritari de la Dinamo, Eugen Voicu şi Andrei Nicolescu, încearcă să convingă Adunarea Creditorilor să voteze planul de reorganizare modificat. Prin ştergerea unui procent semnificativ din datorii, clubul ar putea să atragă noi investitori.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Claudiu Florică a declarat că este interesat să investească la Dinamo, dar totul va depinde de reuşita noului plan de reorganizare. Noii acţionari majoritari au anunţat că vor să atragă cât mai mulţi oameni de afaceri, care să investească la echipă.

  • 7.500.000 de euro este datoria totală de la Dinamo
  • 7 aprilie este data la care urmează să fie votat noul plan de reorganizare
ADVERTISEMENT
Tags: