News

Condamnare amânată pentru Sorin Oprescu! Ce a decis Curtea de Apel București

16.04.2021 | 14:38
Condamnare amanata pentru Sorin Oprescu Ce a decis Curtea de Apel Bucuresti
Sorin Oprescu ar putea ajunge la închisoare. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ziua în care Sorin Oprescu ar putea ajunge la închisoare este stabilită de Curtea de Apel București. Concret, CAB a finalizat în urmă cu două săptămâni dosarul în care fostul primar al Bucureștiului a fost deja condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare cu executare.


UPDATE / Condamnarea definitivă în dosarul lui Sorin Oprescu a fost amânată. Curtea de Apel București a decis repunerea pe rol a cauzei și rejudecarea peste o lună.  Cele două judecătoare din complet nu s-au înțeles însă în privința soluției și au decis repunerea pe rol a dosarului, pentru a se stabili decizia definitivă într-un complet de divergență.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ / Instanța urmează acum să stabilească decizia definitivă din acest caz. Vă reamintim că reprezentanții Curții au stabilit data pronunțării deciziei definitive în acest dosar pentru 16 aprilie.

La ultimul termen de judecată instanța a ascultat pledoariile finale ale acuzării și apărătorilor celor din dosar, respectiv motivele pentru care a fost contestată prima deciziei din acest dosar.

ADVERTISEMENT

Ziua în care Sorin Oprescu ar putea ajunge în penitenciar!

Trebuie specificat că procurorul DNA nu a ezitat și a solicitat majorarea tuturor pedepselor aplicate în acest dosar precum și condamnarea unora dintre inculpați pentru unele fapte pentru care au fost achitați de Tribunalul București.

Acesta a invocat o atitudine blândă a instanței de fond față de „persoana inculpaților și funcțiile” prin prisma cărora aceștia au făcut faptele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentantul Direcției a reamintit judecătorilor de la CAB toate faptele pentru care Oprescu și celelalte persoane au fost deferite justiției.

Acesta a explicat și pedepsele aplicate de către judecătorul de la Tribunalul București iar apoi a expus motivele concrete pentru care aceste pedepse trebuie mărite și de ce nu se impunea achitare pentru a unele dintre fapte.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Sorin Oprescu a fost acuzat de  luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, acesta trebuie să răspundă pentru constituire a unui grup infracțional organizat

ADVERTISEMENT