Ziua justiţiei în Parlament. Decizie pentru reţinerea şi arestarea lui Şova, Vâlcov şi Nicolescu

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/03/2015, 11:18
Ziua justiţiei în Parlament. Decizie pentru reţinerea şi arestarea lui Şova, Vâlcov şi Nicolescu

Parlamentarii arată astăzi dacă fac scut în faţa Justiţiei. Aleşii trebuie să spună dacă sunt de acord cu trei cereri de arestare venite de la DNA. Vizaţi sunt deputatul Theodor Nicolescu şi senatorii Dan Şova şi Darius Vâlcov, foşti miniştri.

Plenul Senatului dezbate şi votează miercuri rapoartele Comisiei juridice asupra cererilor DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive cu privire la Dan Şova şi Darius Vâlcov.

De asemenea, plenul Camerei Deputaţilor ar urma să decidă miercuri asupra cererilor procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul deputatului PNL Theodor Nicolescu.

Premierul Victor Ponta a criticat, azi, decizia PNL de a vota la vedere în cazul cererilor de reţinere şi arestare.

“Constat cu mare dezamăgire că voturile de azi din Senat şi Camera Deputaţilor privind cereri de arestare preventivă au fost total deturnate de PNL şi propaganda basistă într-o bătălie pur politică (ideea de justiţie fiind total confiscată de câţiva lideri PNL, folosită doar politic şi demagogic, dovadă că ignoră total cazul deputatului PNL Nicolescu şi se refera doar la Senat)! Poziţia mea şi a PSD este aceea de a nu bloca acţiunile Justiţiei! Şi, indiferent de votul de azi al Parlamentului, TOŢI cei trei parlamentari în cauză POT fi trimişi de procurori în faţa judecătorilor (în libertate sau în stare de arest) pentru a se stabili dacă sunt vinovaţi sau nu!”, a scris premierul, într-o postare pe Facebook.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Închide ×