News

Ziua Marinei. Manifestări în CAPITALĂ şi în ŢARĂ!

Ceremonii militare si religioase, parade navale si jocuri marinaresti traditionale vor avea loc vineri, de Ziua Marinei Romane, in garnizoanele Constanta, Braila, Bucuresti, Galati, Mangalia, Sulina,...
15.08.2014 | 08:09
Ziua Marinei Manifestari in CAPITALA si in TARA

Ceremonii militare si religioase, parade navale si jocuri marinaresti traditionale vor avea loc vineri, de Ziua Marinei Romane, in garnizoanele Constanta, Braila, Bucuresti, Galati, Mangalia, Sulina, Timisoara si Tulcea, dar si in parcul Herastrau din Capitala, unde, intre orele 12,00 si 20,00, bucurestenii se vor putea plimba gratuit cu cele sapte vaporase pe Lacul Herastrau.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, in colaborare cu Liga Navala Romana si Statul Major al Fortelor Armate, organizeaza pe 15 august o serie de evenimente dedicate Zilei Marinei Romane.

Incepand cu ora 9,00, la Debarcaderul Central din Parcul Herastrau va avea loc festivitatea de deschidere, ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz, in prezenta Garzii de Onoare si a Fanfarei Militare, oficierea slujbei religioase de comemorare a marinarilor cazuti la datorie, precum si parada vaporaselor si lansarea la apa a ancorei de flori. Evenimentul se va incheia la ora 12,00, cu jocuri marinaresti traditionale.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, va participa vineri la activitatile organizate cu prilejul Zilei Marinei Romane pe faleza din Constanta. ‘Activitatile, la care Dusa va asista incepand cu ora 10,00, vor cuprinde, printre altele, un ceremonial militar si religios, o parada navala, exercitiul naval FNR 2014 si traditionala sosire a Zeului Neptun’, informeaza un comunicat de presa al MApN remis, joi, AGERPRES.

Ziua Marinei Romane va fi sarbatorita vineri in garnizoanele Constanta, Braila, Bucuresti, Galati, Mangalia, Sulina, Timisoara si Tulcea, prin ceremonii militare si religioase, informeaza Ministerul Apararii Nationale. Astfel, la Constanta, la sediul Comandamentului Flotei, vor avea loc, de la ora 10,00, un ceremonial militar si religios, sosirea Zeului Neptun, exercitiul naval Fortele Navale Romane (FNR) 2014 si o parada navala.

In Portul Tomis se vor desfasura, de la ora 13,00, jocuri marinaresti, de la ora 19,00 – concertul oferit de Asociatia ‘Litoral – Delta Dunarii’, de la ora 20,15 – ceremonialul de coborare a pavilionului, geacului si Marelui Pavoaz, de la ora 21,00 – concertul trupei Amadeus, iar de la ora 22,00 – retragerea cu torte pe itinerariul Comandamentul Flotei-Piata Ovidiu-Prefectura Constanta. La Braila, pe faleza Dunarii se vor desfasura, intre orele 9,00 si 13,00, exercitiul FNR, sosirea Zeului Neptun, jocuri marinaresti si parada navala.

In Capitala, sarbatoarea va fi marcata in Parcul Herastrau, zona debarcader, intre orele 9,00 si 12,00, cand vor avea loc un ceremonial militar si religios, sosirea Zeului Neptun si jocuri marinaresti, iar de la ora 18,00, la foisor, este organizat un concert de fanfara. Gazda manifestarilor de la Galati este Gara Fluviala de pe faleza unde, de la ora 17,30, va avea loc un ceremonial militar si religios.

La Mangalia, pe faleza, de la ora ora 10,00, se vor desfasura ceremonialul militar si religios, sosirea Zeului Neptun, exercitiul naval FNR 14 si jocuri marinaresti. De la ora 11,30 vor avea loc ateliere interactive, de la ora 20,00 – un spectacol de fanfara, de la ora 21,00 – retragerea cu torte si de la ora 22,00 – un spectacol cu focuri de artificii. La Tulcea, pe faleza, intre orele 10,00 si 13,00 vor avea loc o ceremonie militara, sosirea Zeului Neptun, exercitiul FNR 14, parada navala si jocuri marinaresti.

La Sulina, pe faleza, de la ora 9,00, se va desfasura un ceremonial militar si religios iar intre orele 16,00 si 19,00 populatia va putea vizita navele militare. La Timisoara, pe faleza Canalului Bega, va avea loc, de la ora 10,00, un ceremonial militar si religios si vor fi organizate ateliere interactive de noduri marinaresti si lucrari de matelotaj. Cu ocazia Zilei Marinei, Politia de Frontiera participa vineri, alaturi de Fortele Navale ale Ministerului Apararii Nationale, la activitatile festive care se vor derula in localitatile Constanta, Galati, Calarasi si Drobeta Turnu Severin, a informat joi purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Ziua Marinei Romane s-a aniversat pentru prima data in 1902, la 15 august, fiind strans legata de sarbatoarea religioasa a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. La acea data, evenimentul a fost marcat in Portul Constanta, la bordul Crucisatorului ”Elisabeta”, in prezenta ministrului de razboi Dimitrie A. Sturdza si a tuturor ofiterilor Diviziei de Mare. De asemenea, pe faleza Cazinoului au fost organizate ample manifestari, spectacole in aer liber si jocuri de artificii.

SURSA: hotnews.ro

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi! 

Tags: