News

Ziua Națională a României, celebrată în mod inedit. Cascada Niagara, iluminată în culorile tricolorului

30.11.2020 | 12:18
Ziua Nationala a Romaniei celebrata in mod inedit Cascada Niagara iluminata in culorile tricolorului
ADVERTISEMENT

Ziua Națională a României este sărbătorită într-un mod inedit la granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii. Mai exact, în ziua de 1 Decembrie Cascada Niagara va fi iluminată în culorile tricolorului. 

Evenimentul va avea loc pentru aproximativ 15 minute, decizia fiind luată în urma demersurilor făcută de Ambasada României la Ottawa și emisiunea TV „Noi Românii” difuzată pe întreg teritoriul canadian. Show-ul este realizat de românul Raul Dudnic și apare pe canalul OMNI.

ADVERTISEMENT

Momentul surprinzătoare are loc după ce anul trecut o româncă stabilită în Marea Britanie a primit acordul ca de Ziua României arboreze culorile steagului pe celebra cascadă, care este un ansamblu format din trei căderi de apă.

Ziua Națională a României, celebrată peste hotare. Eveniment important de 1 Decembrie

Așadar, Cascada Niagara va fi „colorată” în culorile drapelului între orele locale 21:45 și 22:00 (13:45-14:00 în România). Momentul spectaculos poate fi urmărit online de românii de pretutindeni pe site-ul cliftonhill.com.

ADVERTISEMENT

Evenimentul spectaculos de anul acesta nu este la prima ediție, faimoasa cascadă de la granița dintre Canada și America fiind iluminată în culorile tricolorului și în trecut. Mai exact, în 2017 niagara canadiană a putut fi văzută în albastru, galben și roșu în luna februarie.

Tricolorul țării noastre a fost „arborat” în timpul protestelor masive din România împotriva OUG 13, în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieșiți în stradă.

ADVERTISEMENT

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada. Cascada americană și Cascada vălul miresii se află pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce și Cascada potcoavă este în Canada.

Considerată unul dintre cele mai frumoase locuri din întreaga lume, Niagara este una dintre atracțiile turistice cel mai vizitate de turiștii din întreaga lume, mai ales în timpul sezonului estival.

ADVERTISEMENT

Niagara este deschisă turismului din anul 1800, iar în 1885 statul nord american New York a declarat cascada ca fiind parc național. De asemenea, cascada are o lățime de 363 de metri pe partea de nord americană și apele cascadei cad de la 21 metri înălțime.

Totodată, pe partea canadiană, lățimea cascadei Niagara este de 792 de metri (în formă de potcoavă), iar înălțimea căderii apei este de 51 de metri.

ADVERTISEMENT