Ziua Pământului este celebrată la nivel mondial pe 22 aprilie. Google are un Doodle special. Iată cum poți sărbători această zi.
Statele Unite ale Americii au instituit această zi, în vremuri în care atenția către mediul înconjurător a început să crească. Senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, a proclamat această sărbătoare pentru a atrage interesul politicienilor.
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca fiind, oficial, Ziua Pămânului, în anul 2009. În momentul de față, este sărbătorită de miliarde de oameni la nivel mondial.
După cum ne-a obișnuit, Google sărbătorește Ziua Pâmântului printr-un Doodle special. Prin acesta, se evidențiază ideea că oricine poate planta un copac sau o sămânță.
„Doodle-ul anual al Zilei Pământului din acest an evidențiază modul în care toată lumea poate planta o sămânță, pentru un viitor mai luminos – câte un puiet odată! Planeta pe care o numim acasă continuă să hrănească viața și să inspire minuni,” se arată în mesajul transmis de Google.
„Mediul lucrează din greu pentru a ne susține, ceea ce ne cere să îi întoarcem favoarea. Videoclipul Doodle de astăzi arată o varietate de copaci plantați în habitate naturale, una dintre multele modalități prin care putem ajuta în a menține Pământul sănătos pentru generațiile viitoare,” a adăugat.
„De Ziua Pământului, și în fiecare zi, îi încurajăm pe toți să facă un mic act pentru a restaura Pământul. Trebuie să prindă rădăcini și să înflorească în ceva frumos. Să aveți o zi a Pământului fericită!”, au mai transmis reprezentanții.
Pentru protejarea mediului încojutător și celebrarea acestei zile, specialiștii ne recomandă să fim atenți cum folosim resursele care ne înconjoară. Putem să reducem consumul de electricitate prin achiziționarea unor becuri economice, prin stingerea luminilor care nu sunt necesare și decuplarea aparatelor electrice la părăsirea casei. De asemenea, o importantă economie se poate face prin utilizarea energiei altermative.
Reciclarea este și ea un pas important pentru protejarea planetei. Totodată, folosirea mai rară a mașinii are beneficii importante pentru mediul înconjurător, la fel ca reducerea consumului de apă caldă sau folosirea cumpătată a încălzirii și a aerului condiționat.