Ziua penalty-urilor în fotbalul românesc. Craiova, marea beneficiară

Traian Terzian   
în Fotbal intern
12/07/2020, 22:40
Ziua penalty-urilor în fotbalul românesc. Craiova, marea beneficiară
Ziua penalty-urilor în fotbalul românesc este fără doar și poate 12 iulie 2020, deoarece arbitrii au dictat patru lovituri de pedeapsă în două meciuri. Sursă foto: Sport Pictures

Ziua penalty-urilor în fotbalul românesc este fără doar și poate 12 iulie 2020, deoarece arbitrii au dictat patru lovituri de pedeapsă în două meciuri.

Totul a început în minutul 10 al partidei Dinamo – Poli Iași, atunci când Deian Sorescu a transformat penalty-ul pe care tot el l-a obținut după un fault al lui Șerban.

Însă, Dinamo s-a văzut egalată tot dintr-o lovitură de pedeapsă pe finalul întâlnirii. Skovajsa l-a busculat în careu pe De Iriondo și Andrei Cristea a transformat impecabil.

Fotbalul românesc a trăit ziua penalty-urilor

Ziua penalty-urilor din fotbalul românesc a continuat la întâlnirea Universitatea Craiova – FCSB, din etapa a șaptea a play-off-ului.

Oltenii au beneficiat de două penalty-uri. Primul a fost scos de Valentin Mihăilă după un fault neglijent al lui Ovidiu Popescu. Centralul Marcel Bîrsan nu a dat semne că ar vrea să fluiere ceva, dar a dictat lovitură de pedeapsă la semnalizarea asistentului Ciprian Danșa, iar Alexandru Cicâldău a transformat precis.

Asistentul Ciprian Danșa e nimeni altul decât fostul central exclus din arbitraj în octombrie 2009, după ce nu a acordat două penalty-uri pentru Dinamo la Bistrița, 1-1. Danșa a fost reabilitat în 2010, dar a devenit asistent.

FCSB a egalat prin Iulian Cristea, dar după pauză Marcel Bîrsan a mai dictat o lovitură de pedeapsă pentru olteni, după ce portarul Andrei Vlad l-a lovit cu pumnul pe Elvir Koljic. Penalty-ul a fost executat foarte bine de Dan Nistor, cel care a fost premiat înaintea jocului.

Închide ×