Fotbal international

Ziua puştilor de 18 ani în fotbalul mondial. Rodrygo, Lee și Hoever au făcut spectacol la Real, Valencia și Liverpool

26.09.2019 | 11:17
Ziua pustilor de 18 ani in fotbalul mondial Rodrygo Lee si Hoever au facut spectacol la Real Valencia si Liverpool

Rodrygo de la Real Madrid, Kang-in Lee și Ki-Jana Hoever au marcat primele goluri pentru Real Madrid, Valencia și Liverpool. Lee și Rodrygo au fost incluși în topul celor mai buni fotbaliști U18 și deja au devenit decisivi pentru echipele lor. Rodrygo a înscris un gol pentru madrileni în victoria 2-0 cu Osasuna, Kang-in Lee a reușit să puncteze în egalul Valenciei cu Getafe, 3-3, iar Ki-Jana Hoever a marcat pentru Liverpool în Cupa Ligii Angliei cu MK Dons, 2-0.

Rodrygo a marcat la debutul pentru Real Madrid

Brazilianul Rodrygo a fost adus de Real Madrid în vară pentru 45.000.000 de euro de la Santos. Mijlocașul ofensiv brazilian în vârstă de 18 ani a debutat pentru madrileni în meciul cu Osasuna și a reușit să înscrie un gol. Puștiul lui Real are 10 selecții și 3 goluri pentru naționala Braziliei U20, iar fanii spanioli îl compară cu Ronaldo Nazario, fosta legendă a clubului. Rodrygo nu vrea să fie comparat cu Ronaldo, dar speră facă istorie în tricoul Realului.

„Nu vreau să mă compar cu Ronaldo, pentru că el a fost unul dintre cei mai buni jucători din lume și este în continuare iubit în țara mea. Mă bucur de golul marcat, iar eu trebuie să demonstrez la fiecare meci că merit să joc în tricoul Realului”, a declarat Rodrygo după meci.

  • 40.000.000 de euro este cota de piață a lui Rodrygo, conform transfermarkt.com
Rodrygo are doar 18 ani, dar a reușit să marcheze pentru Real Madrid. Sursă foto: hepta.ro
Rodrygo are doar 18 ani, dar a reușit să marcheze pentru Real Madrid. Sursă foto: hepta.ro

Lee şi Hoever, ceilalţi remarcaţi ai serii

Kang-in Lee este fotbalistul Valenciei și a reușit să marcheze în partida cu Getafe, terminată la egalitate, 3-3. Mijlocașul sud-coreean a înscris primul gol în tricoul „liliecilor” și a ajuns deja unul dintre titularii echipei. Lee a fost crescut de Valencia de la vârsta de 10 ani, atunci când a fost adus din Coreea de Sud de la Incheon United. Tânărul fotbalist are 16 meciuri jucate pentru Valencia și un singur gol marcat, iar în urma evoluțiilor bune făcute a fost selecționat la naționala mare a țării sale.

Hoever, puștiul de 17 ani, a marcat pentru Liverpool. Sursă foto: hepta.ro
Hoever, puștiul de 17 ani, a marcat pentru Liverpool. Sursă foto: hepta.ro

Ki-Jana Hoever este un nou fotbalist descoperit de Jurgen Klopp în Academia lui Liverpool. Puștiul în vârstă de doar 17 ani a marcat pentru Liverpool în partida din Cupa Ligii Angliei cu MK Dons. Fotbalistul olandez evoluează pe postul de fundaș dreapta și a fost adus de „cormorani” în 2018 de la Ajax Amsterdan. Hoever are o singură prezență în naționala U18 a Olandei, în care nu a marcat.

  • 20.000.000 de euro este cota de piață a lui Kang-in Lee, conform transfermarkt.com
  • 4.000.000 de euro este cota de piață este cota de piață a lui Ki-Jana Hoever, conform transfermarkt.com
Tags: