News

Ziua Tatălui 2021. O sărbătoare care trece mereu neobservată, deși există de 11 ani

08.05.2021 | 22:58
Ziua Tatalui 2021 O sarbatoare care trece mereu neobservata desi exista de 11 ani
ADVERTISEMENT

Ziua Tatălui 2021. În a două duminică din luna mai există o sărbătoare care trece în general complet neobservată. Aceasta zi ar trebui să fie un prilej să ne amintim că tații nu sunt doar o pereche de mâini în plus, ci una dintre resursele vitale care contribuie la dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor.

Începând cu anul 2010, Ziua Tatălui și Ziua Mamei au fost legiferate ca sărbători în România. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009.

ADVERTISEMENT

Conform acestei legi, ziua tatălui se va sărbători în a doua duminică a lunii mai, iar Ziua Mamei în prima duminică din aceeași lună. Rolul acelei inițiative a fost acela de a sublinia importanța fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și în creștere copilului.

Ziua Tatălui 2021. Sărbătoarea există de 11 ani

Ziua Tatălui a fost sărbătorită oficial, pentru prima dată în România, pe 9 mai 2010. La acea vreme, România era printre puținele țări care nu au aveau o astfel de tradiție.

ADVERTISEMENT

Arhicunoscută în Statele Unite ale Americii, sărbătoarea tatălui (”Father’s day” cum este denumită peste ocean) e un prilej total de distracție și voie bună. În schimb, în România această zi trece pe lângă toată lumea ca și cum nici nu  existat.

Deși exită și tătici foarte dedicați, nici măcar aceștia nu par să jubileze atunci când calendarul indică momentul acestei sărbători.

ADVERTISEMENT

Într-o societate în care rolul părinților este esențial pentru creșterea celor mici, Ziua Tatălui simbolizează importanța pe care tatăl o are în menținerea unui cămin ordonat, sigur și armonios.

Semnificația Zilei Tatălui este legată direct de poziția unui tată în familie, precum și în societate. Fiecare copil are nevoie atât de tatăl cât și de mama lui, pentru a crește într-un mod armonios. Un stil de viață sănătos poate constitui un model pozitiv pentru copil, viitorul adult.

ADVERTISEMENT

Când se va sărbători ziua tatălui în anii următori?

  • 8 mai 2022
  • 14 mai 2023
  • 12 mai 2024
  • 11 mai 2025
  • 10 mai 2026
  • 9 mai 2027
  • 14 mai 2028
Tags: