Sport

Ziua veștilor bune la PSG! Kylian Mbappe a fost ales căpitanul Franței, iar lui Leo Messi i se pregătește un nou contract

Kylian Mbappe a fost ales căpitanul Franței de către Didier Deschamps. PSG îi pregătește un nouă ofertă de prelungire a contractului lui Lionel Messi.
21.03.2023 | 17:30
Ziua vestilor bune la PSG Kylian Mbappe a fost ales capitanul Frantei iar lui Leo Messi i se pregateste un nou contract
Vești bune la PSG. Kylian Mbappe a fost ales căpitanul Franței, iar lui Lionel Messi i se pregătește o nouă ofertă de prelungire. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Răsare soarele în capitala Franței după perioada tensionată care a cuprins clubul antrenat de Christophe Galtier. Didier Deschamps l-a numit căpitanul Franței pe Kylian Mbappe care-i va lua locul lui Hugo Lloris. În altă ordine de idei, șeicii lui PSG pregătesc o nouă ofertă pentru prelungirea șederii lui Messi pe Parc de Princes.

Veste bună pentru Kylian Mbappe! Atacantul lui PSG a fost ales căpitanul Franței pentru meciul cu Olanda

Kylian Mbappe a fost răsplătit după performanța înregistrată la Cupa Mondială din Qatar. Atacantul lui PSG a fost cel mai bun marcator al competiției cu 8 reușite. În absența „veteranului” portar Hugo Lloris, care și-a anunțat retragerea din naționala „Cocoșului Galic”, Didier Deschamps i-a pus banderola pe braț lui Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Cu 66 de selecții și 36 de goluri până în prezent în tricoul naționalei, Kylian Mbappe va purta pentru prima oară banderola în calitate de căpitan pentru Franța la meciul cu Olanda, vineri, 24 martie pe Stade de France din preliminariile Euro 2024. Superstarul din atacul lui PSG a acceptat propunerea de a fi lider după o discuție purtată cu selecționerul vicecampioanei mondiale.

Fostul mare fotbalist l-a numit pe Antoine Griezmann în postura de vice-căpitan în locul lui Raphael Varane. Fundașul lui Manchester United s-a retras, de asemenea, din lotul Franței. Alături de Franța, Kylian Mbappe a devenit campion mondial în 2018. Atacantul de 24 de ani a îmbrăcat pentru prima dată tricoul echipei naționale a Franței în 2017.

ADVERTISEMENT

PSG, o nouă ofertă de prelungire a contractului lui Lionel Messi

Totuși, în ultimele zile la PSG atenția a fost îndreptată spre Lionel Messi care a avut parte de o primire de coșmar din partea suporterilor campioanei Franței la meciul de pe teren propriu cu Rennes, scor 0-2 în etapa 28 din Ligue 1. Fotbalistul argentinian a părăsit furios antrenamentul dinaintea meciului, din cauza unui exercițiu propus de Galtier.

Aflat în Argentina pentru amicalele campioanei mondiale cu Panama și Curacao, Lionel Messi nu și-a prelungit deocamdată contractul cu PSG scadent la finalul lunii iunie. Totuși, după o perioadă de liniște, echipa de pe Parc des Princes a decis să pregătească o nouă ofertă care să-l determine pe starul argentinian să își prelungească șederea în capitala Franței cel puțin pentru încă un sezon, anunță sport.es.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, chiar emirul Qatarului, Tamim Bin Hamad Al Thani a luat atitudine și a dat ordin ca tot posibilul să fie făcut pentru ca Messi să rămână la PSG. Deși tripleta magică formată din Mbappe, Messi și Neymar a fost pe teren, PSG a fost eliminată din Liga Campionilor.

Șeicii fac tot posibilul ca Lionel Messi să rămână la PSG

Totuși, clubul din capitala Franței consideră că Mbappe și Messi trebuie să rămână la PSG pentru a ataca cel mai râvnit trofeu din Europa în sezonul viitor. În altă ordine de idei, clubul francez și-ar fi dorit să scape de Neymar, însă brazilianul mai are contract până în vara anului 2025.

ADVERTISEMENT

După meciul retur cu Bayern, la finalul căruia PSG a fost eliminată, Luis Campos directorul sportiv al lui PSG și Jorge Messi, tatăl lui Lionel, s-au întâlnit pentru a-i prezenta oferta starului argentinian. Totuși, detaliile contractului nu l-au mulțumit pe tatăl „decarului” argentinian. Lionel Messi pune pe primul plan performanțele sportive în ciuda unui contract bun, iar tatăl campionului mondial nu ar fi fost satisfăcut din acest punct de vedere de oferta lui Campos.

Astfel, PSG îi pregătește o a doua ofertă lui Lionel Messi, iar clubul francez încearcă să regândească întreg proiectul sportiv pentru a deveni cu adevărat o echipă favorită la trofeul Ligii Campionilor. Când noua ofertă va fi gata va avea loc o nouă întâlnire între Luis Campos și Jorge Messi, tatăl și impresarul lui Leo.


  • Cota NETBET pentru PSG: 2,88 este cota pentru rezultat final și ambele marchează: PSG și da la meciul PSG – Lyon

ADVERTISEMENT