Fotbal international

Zlatan Ibrahimovic a schimbat total fața Milanului! Cum arată clasamentul după revenirea suedezului în Serie A

04.08.2020 | 16:31
Zlatan Ibrahimovic a schimbat total fata Milanului Cum arata clasamentul dupa revenirea suedezului in Serie A
ADVERTISEMENT

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic a schimbat total fața echipei AC Milan de la întoarcerea sa în Serie A după periplul în MLS.

Ajuns la 38 de ani, excentricul fotbalist a fost omul care a readus încrederea în tabăra ”diavolilor” și aceștia au prins in extremis un loc de Europa league, după ce au terminat pe locul 6.

ADVERTISEMENT

Ibrahimovic și-a dat acordul să revină la AC Milan la începutul acestui an, atunci când ”rossoneri” erau pe un dezamăgitor loc 11, cu doar 21 de puncte strânse în 17 etape.

Milan, schimbare radicală de la revenirea lui Zlatan Ibrahimovic

Revenirea lui Zlatan Ibrahimovic a însemnat o schimbare totală a jocului celor de la AC Milan, care treptat au început să urce în clasament și în cele din urmă au reușit să încheie ssezonul pe poziția a șasea și vor juca în Europa League.

ADVERTISEMENT

Cu zece goluri marcate și cinci pase decisive în 18 apariții de laa întoarcerea în Serie A, starul suedez a fost cheia renașterii Milanului. Și totul s-a cumulat cu o chimie perfectă între Ibrahimovic și antrenorul Stefano Pioli.

După victoria incredibilă cu Juventus de la începutul lunii iulie, Zlatan Ibrahimovic a făcut o nouă aroganță și le-a spus jurnaliștilor: ”Eu, aici, sunt președinte, jucător și antrenor! Singura problemă este că primesc doar salariul de jucător. Dacă aș fi fost la Milan de la începutul sezonului, am fi câștigat titlul”.

ADVERTISEMENT

Iar declarația sa de atunci are o oarecare acoperire dacă privim cum arată clasamentul din Serie A de la revenirea suedezului în fotbalul italian. Doar cu meciurile din acest an, Milanul ar fi încheiat pe poziția secundă, cu 45 de puncte, la doar două puncte în urma revelației Atalanta Bergamo.

În schimb, trupa lui Stefano Pioli ar fi fost mult peste rivalele tradiționale din campionat: Lazio Roma și Juventus Torino – ambele 41 de puncte, Internazionale Milano – 40 de puncte, SSC Napoli – 38 de puncte și AS Roma – 35 de puncte.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic se află la final de contract cu AC Milan, dar presa italiană a anunțat deja că suedezul va rămâne în continuare. Oficialii milanezi i-au propus atacantului un contract valabil încă un an, cu un salariu stagional de 4.000.000 de euro, căruia i se pot adăuga bonusuri de performanță.

ADVERTISEMENT