Sport

Zlatan Ibrahimovic, mesaj emoționant după ce AC Milan a câștigat titlul în Serie A: „Abia am dormit în ultimele 6 luni din cauza durerii”. Ce șanse sunt să semneze un nou contract

Zlatan Ibrahimovic a fost determinant pentru primul titlu obținut de AC Milan după 2011, și trebuia să primească un nou contract pe un an. S-a operat însă la genunchiul stâng și va lipsi 8 luni. E finalul pentru Ibra?
26.05.2022 | 13:36
Zlatan Ibrahimovic mesaj emotionant dupa ce AC Milan a castigat titlul in Serie A Abia am dormit in ultimele 6 luni din cauza durerii Ce sanse sunt sa semneze un nou contract
Ibra s-a operat și urmează să lipsească de pe gazon măcar jumătate de an. Final de carieră pentru legendarul jucător suedez? Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
26-05-2022
10:36

Mesajul emoționant postat de Zlatan Ibrahimovic

După câștigarea titlului de campion al Italiei cu AC Milan, Zlatan Ibrahimovic a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Suedezul a transmis că dorința de a aduce trofeul Serie A pe San Siro după 11 ani de pauză a fost mai puternică decât durerea pe care i-a provocat-o accidentarea la genunchiul stâng.

„În ultimele șase luni am jucat fără un ligament încrucișat anterior în genunchiul stâng. Timp de șase luni am avut genunchiul umflat. Nu m-am antrenat cu echipa decât de zece ori în ultimele șase luni. Am făcut peste douăzeci de injecții în ultimele șase luni.

Am golit genunchiul o dată pe săptămână timp de șase luni. Am luat analgezice în fiecare zi timp de șase luni. Abia am reușit să dorm din cauza durerii în ultimele șase luni. N-am suferit niciodată atât de mult pe teren și în afara lui. Am transformat ceva imposibil în ceva posibil.

În mintea mea era un singur obiectiv, sa îmi fac colegii si antrenorii campioni ai Italiei pentru că le-am promis. Astăzi am un nou ligament încrucișat anterior și încă un trofeu”, a scris Zlatan Ibtrahimovic, pe Facebook.

Zlatan Ibrahimovic a părut că iese din fotbalul mare. Atunci când a plecat la LA Galaxy. A revenit însă în Italia, la AC Milan, și a fost determinant pentru renașterea ”diavolului”. Iar titlul, primul obținut după 2011, urma să-i aducă un nou contract. Pentru un an.

Zlatan nu era însă, fizic, în cea mai bună formă. A decis să se opereze. Să fie final de carieră?

ADVERTISEMENT

”Ibra s-a operat din nou la genunchiul stâng”, anunțul făcut de La Gazzetta

”Până la urmă s-a hotărât să se opereze. În încercarea, poate disperată, de a continua să bată timpul și să revină din nou pe teren.

Zlatan Ibrahimovic a fost operat de artroscopie la Lyon in aceasta dimineață de către dr. Bertrand Sonnery-Cottet, în prezența șefului departamentului medical al clubului rossoneri Stefano Mazzoni, la spitalul Jean Mermoz”, scrie La Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni precizează că intervenția era ”prevăzută de ceva timp”, ”pentru a rezolva definitiv instabilitatea articulației prin reconstrucția ligamentului încrucișat anterior, cu întărire laterală și reparare meniscală”.

Operatia a fost perfect reusita si prognoza legată de revenirea pe teren este estimată la 7-8 luni. Să însemne acest lucru că este capăt de drum pentru cariera lui Ibra?

ADVERTISEMENT

Pentru el, titlul nu înseamnă final de drum

În principiu, așa ar părea să fie. Ibra își propusese să-și continue cariera și pentru a ajunge la Campionatul Mondial din Qatar. Însă ”nordicii” nu au reușit să treacă de Polonia. Și ar putea să fei un alt motiv să se retragă.

Numai că Zlatan nu este dispus să pună punct carierei. A spus-o în vestiar, atunci când celebra, alături de colegii săi, titlul.

ADVERTISEMENT

Pentru el, ceea ce a spus atunci, contează mai mult decât un Campionat Mondial. Așa că să nu ne mirăm dacă în primăvara viitoare îl vom vedea din nou în teren. Acum totul ține de conducerea lui AC Milan, este adevărat.

ADVERTISEMENT