Sport

Zlatan Ibrahimovic ironizează Balonul de Aur. De ce nu l-a câștigat niciodată: „Eu joc fotbal”

Deși este de ani buni unul dintre fotbaliștii de top ai planetei, Zlatan Ibrahimovic nu a câștigat niciodată Balonul de Aur. El susține că nici nu are nevoie de această distincție, pe care a ironizat-o în stil propriu.
09.12.2021 | 19:00
Zlatan Ibrahimovic ironizeaza Balonul de Aur De ce nu la castigat niciodata Eu joc fotbal
Zlatan Ibrahimovic ironizează Balonul de Aur. De ce nu l-a câștigat niciodată: „Eu joc fotbal”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic nu e deloc interesat de Balonul de Aur, în jurui căruia s-a făcut o vâlvă imensă în 2021, după ce Lionel Messi a câștigat premiul pentru a șaptea oară, record absolut.

Victoria argentinianului a fost îndelung contestată după ce majoritatea microbiștilor și-ar fi dorit ca trofeul să ajungă la Robert Lewandowski, care a marcat pe bandă rulantă în 2020 și 2021.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic nu are nevoie de Balonul de Aur: „Nu depinde de mine”

Deși e atât de râvnit de fotbaliștii de pe întreaga planetă în fiecare an, Balonul de Aur nu atât de interesant pentru Zlatan Ibrahimovic, care știe și motivul pentru care n-a fost desemnat niciodată cel mai bun din lume.

„De ce nu am câştigat niciodată Balonul de Aur? Nu ştiu, nu depinde de mine. Eu joc fotbal. Depinde cum văd alţii lucrurile.

ADVERTISEMENT

Acum a câştigat Messi Balonul de Aur şi mulţi spun că l-ar fi meritat Lewandowski.

Nu este un lucru care mă opreşte. Sigur, ar fi fost frumos să câştig Balonul de Aur, dar asta nu îmi schimbă cariera sau calitatea individuală.

Am avut şansa să joc cu jucători mari şi în echipe mari. Şi ceva am câştigat…”, a spus Ibrahimovic, la Radio Deejay.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibraimovic e într-o formă de invidiat chiar și la 40 de ani. Suedezul lui AC Milan, echipa la care dorește să își încheie cariera, a înscris șase goluri în nouă meciuri de Serie A, dar nici unul în actuala ediție de Champions League.

Suedezul e recordman în Serie A

Zlatan bate recorduri chiar și la 40 de ani. Deși Milan a ratat calificarea în primăvara europeană, echipa lui Stefano Pioli o duce bine în campionat, acolo unde e lider, cu 38 de puncte, unul mai mult decât Napoli.

ADVERTISEMENT

Evoluția „rossonerilor” se datoreză în mare măsuri și suedezului, care a bifat un record impresionant în penultima etapă, la victoria cu Genoa, scor 1-0.

Ibrahimovic a înscris singurul gol al partidei și a doborât recordul care data din 1955, care îi aparținea lui Silvio Piola, acela de a reuși cele mai multe goluri în „Il Calcio” după vârsta de 38 de ani. Nu mai puțin de 31 de goluri a înscris Zlatan în ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT