Sport

Zlatan Ibrahimovic, ofertă pentru şeicii de la PSG. Noi dezvăluiri din cartea suedezului: “Nasser a râs, dar nu a spus nu”

Zlatan Ibrahimovic a dezvăluit în noua sa carte că i-a propus lui Nasser Al-Khelaifi să preia funcție de director sportiv la PSG, dar și că unii jucători i-au transmis că doar el poate aduce disciplina în echipă.
03.12.2021 | 14:53
Zlatan Ibrahimovic oferta pentru seicii de la PSG Noi dezvaluiri din cartea suedezului Nasser a ras dar nu a spus nu
ADVERTISEMENT

Noua carte a lui Zlatan Ibrahimovic, scrisă împreună cu jurnalistul Luigi Garlando, de la Gazzetta dello Sport, și intitulată “Adrenalina: Poveștile mele nespuse”, produce valuri imediat după lansarea din Italia.

La fel ca și pe teren, starul suedez de la AC Milan nu și-a cenzurat deloc nici relatările din culisele carierei sale, iar un capitol special îl reprezintă Paris Saint-Germain, club unde a jucat între 2012 și 2016.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic, dezvăluiri în noua carte. Cum putea să revină la PSG

Ibrahimovic a povestit cum și-a oferit serviciile lui Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului din capitala Franței, dar nu ca jucător, ci în calitate de director sportiv, post ocupat în prezent de brazilianul Leonardo:“L-am sunat pe președinte și i-am propus: ‘Dacă nu îmi prelungesc contractul cu Milan, voi veni la PSG și voi readuce ordinea în echipa ta’. Nasser a râs, dar nu a spus nu”.

Zlatan a lăsat de înțeles că, în acest moment, există o lipsă de autoritate la nivelul vestiarului și că managementul grupării pariziene este unul defectuos.

ADVERTISEMENT

Există cel puțin o parte de adevăr în cele expuse de Ibrahimovic întrucât în perioada când Thomas Tuchel era antrenorul lui PSG, au fost destule întârzieri la antrenamente rămase nesancționate. Și asta, deși ședințele de pregătire au fost mutate după-amiaza la solicitarea jucătorilor sud-americani pentru a le permite să se trezească mai târziu după nopți mai lungi.

“Nu este deloc disciplină, iar Mbappe are nevoie pentru se dezvolta, pentru a deveni mai bun și să treacă la o etapă superioară. La Paris acum, așa ceva e imposibil pentru că nu sunt persoanele potrivite.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi mai multă rigoare, toată lumea ar alerga pe teren, nimeni nu ar mai întârzia la antrenamente, iar jucătorii nu și-ar permite să facă doar ceea ce vor. Dacă aș fi acolo, nu aș spune ce trebuie făcut, dar aș ordona”a scris Ibrahimovic.

  • Patru titluri de campion în Ligue 1, două Cupe ale Franței, trei Cupe ale Ligii și trei Supercupe ale Franței a cucerit Zlatan Ibrahimovic la Paris Saint-Germain între 2012 și 2016.
ADVERTISEMENT

Jucătorii lui PSG l-ar fi chemat să vină ca să restabilească ordinea în echipă

El a dezvăluit și că unii dintre componenții lotului actual de la PSG i-au cerut să se întoarcă la club în rol de conducător.

Unul i-ar fi spus: “Zlatan, doar tu poți readuce ordinea și disciplina la echipă”, iar altul i-ar fi transmis: “Zlatan, dacă ai fi fost tu aici, aceste lucruri din vestiar nu ar fi avut loc niciodată”.

Totuși, jurnaliștii de la L’Equipe și-au amintit că și Ibrahimovic a știut să profite de această lipsă de autoritate pentru a obține ceea ce dorea în cei patru ani petrecuți la gruparea de pe Parc des Princes, între 2012 și 2016.

Dar poate că acum se gândește în primul rând la colectiv și abia apoi la propria sa persoană.

  • 113 goluri în 122 de meciuri a înscris Zlatan Ibrahimovic pentru PSG în perioada 2012-2016. În momentul plecării de la Paris, era cel mai bun marcator din istoria clubului, record depășit ulterior de Edinson Cavani.
ADVERTISEMENT