Sport

Zlatan Ibrahimovic, dialog savuros cu Bogdan Lobonț: ”Ooo, ‘țigane’, mai trăiești? Cu ce pot să te ajut?”

Inimitabil pe teren, Zlatan Ibrahimovic se dovedește un personaj la fel de spumos și-n afara lui, după cum a dezvăluit Bogdan Lobonț, fost coleg cu vedeta lui AC Milan.
20.10.2022 | 13:48
Zlatan Ibrahimovic dialog savuros cu Bogdan Lobont Ooo tigane mai traiesti Cu ce pot sa te ajut
Zlatan Ibrahimovic este un nonconformist prin excelență atât în teren, cât și-n afara lui. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În cariera sa, Zlatan Ibrahimovic a fost coleg cu românii Bogdan Lobonț, Nicolae Mitea, Cristi Chivu, Adrian Mutu și Ciprian Tătărușanu. Au trăit momente frumoase și, după cum povestește Bogdan Lobonț, nu au lipsit nici episoadele memorabile. Tipice jucătorului suedez.

”Ooo, ‘țigane’, mai trăiești? Cu ce pot să te ajut?”, a fost răspunsul primit de Lobonț atunci când l-a sunat pe Zlatan Ibrahimovic

Bogdan Lobonț și Zlatan Ibrahimovic au fost colegi la Ajax Amsterdam. Iar mai apoi, în Italia, adversari. Legătura s-a păstrat puternică, independent de statut.

ADVERTISEMENT

Lucru rememorat de fostul internațional român în emisiunea ”Poveștile Sport.ro”. Unul dintre acestea consemnat în urmă cu un an, atunci când Lobonț l-a sunat pe Ibrahimovic pentru a-i cere câteva informații.

Primele cuvintele care au fost: ‘Ooo, ‘țigane’, mai trăiești? Cu ce pot să te ajut?’. Zic ‘Nu, mă, am nevoie de niște informații, dacă poți’.

ADVERTISEMENT

Zice ‘Da, lasă-mă câteva zile. Dar, ce, m-ai sunat doar de asta? Am crezut că ai sunat să te ajut cu ceva’, și i-am zis ”Nu, mă, dacă am nevoie de ceva, știu unde stai. Vin la Milano!’”, spune Lobonț.

Care a vorbit și de un alt episod, consemnat în 2011, când erau în echipe rivale în Serie A. ”Sora unui prieten bun de-al meu ține cu Milan, cu toate că în familie toți țin cu Roma. Soțul ei e lazial. Se întâmplă să jucăm cu AC Milan în 2011, când Milan ia campionatul.

ADVERTISEMENT

Și îmi zice ”Lobby, dacă pot să te rog ceva, nu mă ajuți?”. De bilete fac eu rost, eu am darul ăsta. ‘Zi, de ce ai nevoie?’ ‘Un tricou de la Milan, mâine, dacă o să ia Scudetto’.

‘Crezi că o să mă duc eu să iau eu tricou de la Milan când sărbătoresc ăia Scudetto pe Olimpico?’ Am lăsat-o așa, ‘dacă pot, îți iau’.

ADVERTISEMENT

După meci, ei, bucuroși, m-am dus la Zlatan: ‘Bă, Ibra, ce faci? Am și eu o rugăminte’. ‘Ce vrei? Tricoul? Ia-l!’. Parcă știa că mă duc să-i cer tricoul. ‘Ia tricoul, mai ai nevoie de ceva?’”, a rememorat Lobonț.

Nu a fost o excepție

Nu doar lui Bogdan Lobonț i-a pus Zlatan Ibrahimovic apelativul respectiv. Ci și lui Adrian Mutu, așa cum ați putut afla din FANATIK. sau lui Nicolae Mitea. Lucru dezvăluit de altfel de Giovanni Becali, în 2019, la Digi Sport.

”Eu plecasem cu Chivu de la Ajax la Roma și așa l-am adus pe Mitea acolo. L-am cărat, la început, ca un bagaj, după mine. L-am lăsat acolo în probe. După o lună, m-au chemat să venim să semnăm contractul.

Primul an, i-a spart, al doilea an, i-a spart, devenise bun prieten cu Ibrahimovic. Char m-a întrebat Zlatan, odată, când ne-am văzut la Milano: ’ce face țigănușul meu?”, a povestit impresarul.

ADVERTISEMENT