Sport

Zlatan Ibrahimovic, golul 400 la 40 de ani! Suedezul a fost victima rasismului în derby-ul dintre AS Roma și AC Milan

Zlatan Ibrahimovic e nemuritor! La 40 de ani, suedezul a marcat golul 400 și a contribuit masiv la victoria Milanului, scor 2-1, cu Roma.
01.11.2021 | 00:32
Zlatan Ibrahimovic golul 400 la 40 de ani Suedezul a fost victima rasismului in derbyul dintre AS Roma si AC Milan
ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic a împlinit 40 de ani pe 3 octombrie 2021, dar suedezul arată că vârsta este doar un număr. Atacantul este cel mai eficient fotbalist al lui AC Milan în acest sezon. În cinci partide de Serie A, Zlatan a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive.

Ultima reușită a suedezului a venit chiar în derby-ul pe care AC Milan l-a juca cu AS Roma, în etapa a 11-a din Serie A. Suedezul a deschis scorul pe Olimpico în minutul 26, atunci când a executat pe jos o lovitură liberă directă, fără să îi dea vreo șansă lui Rui Patricio. – VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic, golul 400 la 40 de ani. Scandal de rasism cu fanii Romei, în derby-ul jucat de AC Milan

A fost cea de-a 400-a reușită pentru Zlatan Ibrahimovic în campionatele în care a evoluat și a 150-a în Serie A. Atacantul a mai jucat în țara natală, Olanda, Spania, Franța, Anglia și Statele Unite ale Americii.

 

După ce mingea a intrat în poarta lui Rui Patricio, fanii gazdelor l-au numit „țigan” pe Zlatan Ibrahimovic. Suedezul nu i-a ignorat și i-a îndemnat să strige mai tare, motiv pentru care a primit și cartonașul galben din partea arbitrului Maresca.

ADVERTISEMENT

Zlatan le-a mai dat însă o palmă contestatarilor săi în repriza a doua, atunci când a obținut penalty-ul transformat de Kessie. Gazdele au reușit și ele golul de onoare, prin El Shaarawy, în al treilea minut de prelungiri.

Ciprian Tătărușanu a fost și el providențial pentru AC Milan

Ibra a marcat golul 400 și sub privirile colegului Ciprian Tătărușanu, care a fost integralist în Roma – Milan 1-2. Portarul român a avut viață grea din minutul 66, atunci când echipa lui Pioli a rămas în „10” după eliminarea lui Theo Hernandez, dar a reușit să aibă mai multe intervenții bune.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestui rezultat, AC Milan rămâne pe locul 2, cu 31 de puncte, la egalitate cu liderul Napoli.

În aceea ce îl privește pe Zlatan Ibrahimovic, acesta mai are contract cu AC Milan până în vara lui 2022, dar suedezul nu se gândește încă la retragere.

ADVERTISEMENT

Nu aş putea spune acum. Vreau să joc atât timp cât simt că pot. Dacă simt că pot juca, e clar că voi continua să joc.

Vreau să demonstrez tuturor că vârsta este doar un număr şi că încă pot să fac ceea ce-mi place.

Nu mai pot să joc la fel cum o făceam acum 5 sau 10 ani, dar sunt mai inteligent acum şi am mai multă experienţă”, a declarat Ibra într-un interviu pentru Telefoot.

ADVERTISEMENT