Fotbal international

Zlatan Ibrahimovic, încă un sezon la AC Milan. Suedezul de 38 de ani va avea un salariu imens

28.08.2020 | 13:12
Zlatan Ibrahimovic inca un sezon la AC Milan Suedezul de 38 de ani va avea un salariu imens
Zlatan Ibrahimovic
ADVERTISEMENT

Final de telenovelă cu happy-end pentru Zlatan Ibrahimovic și AC Milan. După îndelungate negocieri, veteranul suedez, în vârstă de 38 de ani, a semnat un nou contract cu „rossonerii”, pe durata viitorului sezon.

Multă vreme Zlatan i-a ținut în joc de glezne pe oficialii Milan-ului și pe suporteri, nefiind hotărât dacă să rămână sau nu, pentru că nu a fost convins de proiectul care i s-a prezentat de către omul numărul 1 în club, Ivan Gazidis.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă a hotărât să continue, motivat în special de rezultatele foarte bune ale echipei după reluarea campionatului în sezonul anterior, AC Milan având clar o medie a punctelor ca pentru o echipă de podium.

Zlatan Ibrahimovic va mai juca un sezon la AC Milan

Și colaborarea cu antrenorul Stefano Pioli a fost una optimă, AC Milan revenind în cupele continentale prin participarea în Europa League, unde ar putea fi chiar adversarul Botoșanilor în turul 2 preliminar.

ADVERTISEMENT

La 38 de ani, Ibra va avea un salariu record, urmând a câștiga nu mai puțin de 7 milioane euro net, la care se vor adăuga consistente bonusuri de performanță, ale echipei și în plan individual.

Devine cel mai bine plătit jucător din lot la 38 de ani!

Cu acest venit, suedezul va deveni cel mai bine plătit jucător din lotul ”diavolilor”, următorul fiind portarul Gianluigi Donnarruma, cu 6 milioane de euro net pe an. În sezonul trecut, Ibrahimovic a venit la Milano în iarnă și a încasat trei milioane de euro, reușind 11 goluri și 5 pase decisive în cele 1509 minute jucate în 2020.

ADVERTISEMENT

Ibrahimovic a anunțat în stilul său enigmatic pe conturile de socializare faptul că vine la Milano pentru a semna noul contract și a începe pregătirile. “Liniștea dinaintea furtunii” – este mesajul lui Zlatan prin care a lăsat să se înțeleagă iminența continuării aventurii sale în cea de-a doua experiență la AC Milan.

Obiectivul noului sezon e loc de Champions League

Vestea a produs multă satisfacție în rândul suporterilor lui Milan, care deja își fac planuri mari pentru viitorul sezon. Fanii rossoneri-lor speră că echipa lor va reveni, în sfârșit, în lupta pentru un loc de Champions League, ceea ce ar însemna obligatoriu o clasare pe unul dintre primele patru locuri.

ADVERTISEMENT

La AC Milan, Ibra este un zeu pentru suporteri, cifrele suedezului fiind extrem de convingătoare în privința impactului uriaș pe care l-a avut prezența sa. 67 de goluri și 29 de pase decisive în 105 meciuri reprezintă o recomandare care nu mai necesită alte cuvinte.

ADVERTISEMENT