Sport

Zlatan Ibrahimovic l-a învins pe Ciprian Tătărușanu cu primul său autogol din carieră. Românul a primit însă laudele italienilor. Video

AC Milan a învins-o cu 4-2 pe Bologna, faza meciului fiind oferită de Zlatan Ibrahimovic, care și-a dat primul autogol din carieră. Nereușita a venit chiar în poarta lui Ciprian Tătărușanu.
24.10.2021 | 09:22
Zlatan Ibrahimovic la invins pe Ciprian Tatarusanu cu primul sau autogol din cariera Romanul a primit insa laudele italienilor Video
Zlatan Ibrahimovic l-a învins pe Ciprian Tătărușanu cu primul său autogol din carieră. Românul a primit însă laudele italienilor. FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

AC Milan a urcat pe primul loc în Serie A, după un meci nebun la Bologna. Partida părea la discreția„Diavolului”, care, ajutat și de eliminarea lui Adama Soumaoro din minutul 20, conducea la pauză cu 2-0, grație golurilor înscrise de Rafael Leao (16) și Davide Calabria (35).

Cu Ciprian Tătărușanu integralist, repriza secundă a început cum nu se poate mai prost pentru „rossoneri”. Gazdele au egalat după ce Zlatan Ibrahimovic (49) a încurcat porțile, iar Mussa Barrow (52) a făcut 2-2.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic l-a învins cu un autogol pe Ciprian Tătărușanu. A fost prima astfel de nereușită a suedezului

Premiera negativă înregistrată de Zlatan Ibrahimovic a venit în urma unui corner al Bolognei. Suedezul a deviat nefericit, cu capul, mingea luând o traiectorie care l-a lăsat fără speranțe pe goalkeeperul român. – VEZI VIDEO

A fost primul autogol marcat de Zlatan în 957 de meciuri oficiale jucate la profesioniști.

Echipa lui Stefano Pioli și-a revenit după ce gazdele au mai încasat un cartonaș roșu. Roberto Soriano a fost eliminat în minutul 58 pentru un atac grosolan asupra lui Ballo Toure. Ismael Bennacer a făcut 3-2 în minutul 84, urmând ca, în minutul 90, Zlatan să își ia revanșa pentru nereușita de mai devreme și să stabilească scorul final, Bologna – AC Milan 2-4.

ADVERTISEMENT

A fost al doilea gol al fotbalistului în vârstă de 40 de ani în acest sezon pentru AC Milan. Suedezul este al patrulea cel mai vârstnic marcator din istoria campionatului italian, la 40 de ani și 20 de zile, după Alessandro Costacurta, Silvio Piola și Pietro Vierchowod.

Tătărușanu, lăudat de presa din Italia. Ce notă a primit românul

Deși a fost învins de Zlatan, Ciprian Tătărușanu nu are motive de supărare. Nu doar că echipa sa a câștigat, dar a și fost titular pentru a treia oară la rând în poarta lui AC Milan. Fostul internațional profită de accidentarea lui Mike Maignan.

ADVERTISEMENT

Prestația lui „Tătă” de la Bologna a fost lăudată de jurnaliștii de la tuttomercatoweb.com, care i-au oferit nota 6 pentru prestația avută pe Renato Dall’Ara.

„A avut câteva intervenții și parade bune, iar la goluri nu a putut interveni”, au scris presa italiană.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu joacă din septembrie 2020 la AC Milan, echipă cu care mai are contract până în vara lui 2023. În vârstă de 35 de ani, goalkeeperul român a bifat până acum opt prezențe între buturile „rossonerilor”, în trei dintre acestea reușind să păstreze poarta „Diavolului” intactă.

„Este o mare responsabilitate să joci ca titular la Milan, este o presiune, dar fac parte din cea mai importantă echipă din lume și asta mă motivează mai mult.

Nu mi-a fost deloc teamă, nu există frică când joci fotbal. Am stat un an pe bancă, desigur că mi-am pus anumite întrebări, dar m-am simțit bine aici din primul moment.

Acum, dacă voi juca mai mult, voi intra mai repede în formă. Sper să am rezultate bune cu echipa”, a declarat Ciprian Tătărușanu.

ADVERTISEMENT