Sport

Zlatan Ibrahimovic loveşte din nou: “M-am simţit ca la antrenament”

28.07.2018 | 09:21
Zlatan Ibrahimovic loveste din nou Mam simtit ca la antrenament

Suedezul Zlatan Ibrahimovic nu este numai un jucător absolut fantastic, în pofida celor 36 de ani ai săi, dar şi un campion inegalabil al replicilor cu care loveşte de fiecare dată. Declaraţiile sale aproape întotdeauna fac deliciul mass-media, pentru că sunt cu totul aparte, pline de o ironie bine exprimată.Asta a contribuit şi mai mult la crearea unui imagini unice pentru starul suedez de origini bosniace, născut în ghetourile de la periferia oraşului Malmo.

Acum Ibra joacă în campionatul nord-american, la Los Angeles Galaxy, club pe la care a trecut înaintea sa un alt fotbalist cu charismă mare, englezul David Beckham. Pentru MSL un jucător de talia lui Ibrahimovic, chiar dacă a ajuns la o etate la care deja foarte mulţi colegi de breaslă au atârnat deja ghetele în cui, este un cadou nepreţuit şi cifrele vorbesc cel mai bine despre impactul pe care l-a avut sosirea lui Zlatan la Los Angeles.

Zlatan Ibrahimovic loveşte din nou. Ironiile suedezului fac mereu deliciul mass-media

În oraş există acum o mare rivalitate, pentru că nu de mult timp a mai apărut pe lângă Galaxy şi Los Angeles FC. În ultima etapă de campionat a avut loc al doilea episod al derbyului, care s-a încheiat la egalitate, 2-2. Stadionul lui Los Angeles FC este printre cele mai mici din fotbalul profesionist american, de numai 22.000 de locuri, ceea ce i-a oferit lui Ibrahimovic să lovească din nou, cu binecunoscuta-i ironie.

Ibrahimovic loveşte din nou. Suedezul a jucat 16 meciuri în tricoul lui Galaxy şi a marcat 12 goluri
Ibrahimovic loveşte din nou. Suedezul a jucat 16 meciuri în tricoul lui Galaxy

Acest stadion este prea mic pentru mine. Eu sunt obişnuit să joc în faţa a 80.000 de oameni. Când eşti fluierat de 20.000 de oameni te simţi ca la antrenament“.a spus Ibra despre “Banc of California”, arena pe care îşi dispută meciurile acasă Los Angeles FC. Deşi mult mai tânără decât Galaxy, cea de a doua echipă din LA nu are prea mult “respect” faţă de concitadină şi îi face mereu clipe grele. În ultimul meci FC a condus cu 2-0 şi Galaxy a alergat mult după golurile egalizatoare, venite pe final, în minutele 82 şi 86.

În tur Ibra a făcut imposibilul de la 1-3

Mult mai dramatic a fost în tur, chiar la debutul lui Ibrahimovic. Când a intrat pe teren suedezul Galaxy era condusă cu 3-1. Era minutul 71 şi toată lumea era convinsă că partida fusese tranşată. Eroare, pentru că Ibra a marcat de două ori, ultima dată în minutul 93 şi minunea s-a produs, Galaxy întorcând la 4-3 un meci ca şi pierdut. De când a venit la Los Angeles Ibrahimovic a jucat 16 meciuri şi a reuşit să înscrie 12 goluri.