Zlatan Ibrahimovic “primește ce merită”! Suedezul va avea o statuie în orașul natal

Francisc Oprea   
în Fotbal international
10/09/2019, 10:32
Zlatan Ibrahimovic “primește ce merită”! Suedezul va avea o statuie în orașul natal GALERIE FOTO
Ibrahimovic va avea o statuie în orașul natal Malmo. Sursă Foto: Hepta

Federația suedeză de Fotbal a anunțat că se va ridica o statuie în onoarea fostului mare internațional Zlatan Ibrahimovic. Monumentul va fi inaugurat pe 8 octombrie, la Malmo, orașul natal al actualului atacant de la LA Galaxy. Statuia va fi realizată din bronz, cu o înălțime de 2,7 metri, urmând să cântărească 500 de kilograme.

Statuie în Malmo pentru Zlatan Ibrahimovic

Federația suedeză de fotbal a anunțat că pregătește o statuie în onoarea celui mai important fotbalist al țării, Zlatan Ibrahimovic. Monumentul va fi amplasat în piața care se află între vechiul și noul stadion al echipei din orașul natal al atacantului, Malmo. Așa cum era de așteptat, Zlatan s-a declarat foarte încântat: “Evident că sunt foarte fericit. Să am o statuie în Malmo a fost dorința mea din prima clipă. Aici a început totul, aici este inima mea“.

Hakan Sjostrand, secretarul general al Federației suedeze de Fotbal a explicat motivele construirii monumentului: “Statuia va aminti pentru eternitate de cel mai bun fotbalist suedez și unul dintre cei mai buni jucători din lume“.

Ibrahimovic, cel mai bun marcator din istoria naționalei

Zlatan Ibrahimovic este, de departe, cel mai bun marcator din istoria naționalei de fotbal a Suediei. În 116 jocuri în tricoul primei reprezentative, Zlatan a reușit să marcheze 62 de goluri, o medie de mai mult de un gol la două meciuri.

Cu naționala Suediei, Zlatan a a participat la 5 turnee finale. Campionatele Mondiale din 2002 și 2006, unde a ajuns în optimile de finală, și Europenele din 2004, 2008, 2012 și 2016. La competiția organizată în Portugalia, nordicii s-au oprit în sferturi, în timp ce la ultimele trei au părăsit turneul în faza grupelor. Pe 21 iunie 2016

Pe lângă performanțele reușite la echipa națională, Zlatan a îmbrăcat tricoul unora dintre cele mai importante echipe de club din Europa. Primii pași în fotbal au fost făcuți la Malmo, echipa din orașul natal, apoi urmând transferuri la Ajax, Juventus, Barcelona, AC Milan și Manchester United, În prezent, Ibrahimovic evoluează în MLS, la Los Angeles Galaxy.

  • 62 de goluri a reușit Zlatan în tricoul Suediei
  • 8 octombrie este data în care se va inaugura statuia lui Ibrahimovic
Închide ×