Sport

Zlatan Ibrahimovic s-a retras din activitate, la 41 de ani. Atacantul lui AC Milan și-a luat adio cu lacrimi în ochi de la fotbal. Video

Zlatan Ibrahimovic s-a retras din fotbal, la 41 de ani. Ultima oară la AC Milan, atacantul suedez a ținut un discurs care i-a emoționat pe fani și pe jucători.
05.06.2023 | 09:27
Zlatan Ibrahimovic sa retras din activitate la 41 de ani Atacantul lui AC Milan sia luat adio cu lacrimi in ochi de la fotbal Video
Zlatan Ibrahimovic s-a retras din fotbal, la 41 de ani. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic s-a retras din activitate la finalul unui sezon în care a prins doar patru meciuri la AC Milan, din cauza accidentărilor. Ajuns la final de contract cu gruparea lui Stefano Pioli, atacantul suedez și-a luat adio de la fotbal la finalul partidei AC Milan – Verona, scor 3-1 în ultima etapă din Serie A.

Zlatan Ibrahimovic s-a retras din activitate, la 41 de ani

Zlatan Ibrahimovic a hotărât să se retragă din fotbal, anunțul fiind făcut chiar de atacant pe San Siro după victoria lui AC Milan cu Verona, scor 3-1. Inițial, s-a vorbit despre transferul atacantului suedez la Monza, însă fotbalistul cu 573 de goluri în carieră a anunțat că acesta a fost ultimul sezon din carieră.

ADVERTISEMENT

„Da, părăsesc fotbalul! Nu am spus nimănui, nici măcar familiei mele! A venit momentul să spun ‘la revedere’ fotbalului”, au fost cuvintele lui Zlatan Ibrahimovic. Atacantul de 41 de ani a ținut un discurs emoționant direct pe gazon, fiind aclamat de suporterii de pe San Siro.

Accidentat, Zlatan Ibrahimovic nu a evoluat la ultimul său meci din carieră, ci a urmărit victoria „rossonerilor” cu Verona din tribuna oficială. În tricoul lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovic a marcat 93 de goluri în 163 de partide.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui AC Milan, coregrafie specială la ultima partidă a lui Zlatan Ibrahimovic

Suporterii lui AC Milan au ținut să-i mulțumească lui Zlatan Ibrahimovic prin intermediul unei coregrafii speciale. Fanii „diavolilor” au făcut un joc de cuvinte inedit, o combinație între „Dumnezeu” și „La revedere”: „GODBYE”. Momentul special pregătit de fanii lui AC Milan l-au emoționat pe Zlatan Ibrahimovic.

Atacantul suedez, care a avut-o alături pe iubita sa Helena Seger, a fost surprins cu lacrimi în ochi. Momentul care a marcat sfârșitul carierei lui Zlatan Ibrahimovic i-a emoționat și pe jucători, dar și pe suporterii aflați în tribună. „Este timpul să îmi iau rămas bun de la fotbal, dar nu de la voi.

ADVERTISEMENT

E prea greu, sunt prea multe emoții. Ne vedem prin preajmă, dacă aveţi noroc. Forza Milan și la revedere”, a mai spus Zlatan Ibrahimovic. Internaționalul suedez a debutat la nivel de seniori în 1999, la echipa din țara natală Malmo.

Zlatan Ibrahimovic, sfârșit de carieră

Ulterior, atacantul suedez a jucat, pe rând, în tricoul lui Milan, Inter și Juventus, după care a făcut pasul la Barcelona sub comanda lui Pep Guardiola. Zlatan Ibrahimovic a rămas în inimile și fanilor lui PSG după aventura din capitala Franței.

ADVERTISEMENT

În cele 819 partide în care a evoluat, Zlatan Ibrahimovic a marcat 493 de goluri și a pasat decisiv de 201 ori. Aproximativ 70.000 de suporteri i-au scandat numele lui Zlatan Ibrahimovic și l-au aplaudat la scenă deschisă după retragerea din fotbal.

Trofeele din CV-ul lui Zlatan Ibrahimovic:

  • Ajax: două titluri, o Cupă și o Supercupă
  • Juventus: două titluri (retrase din cauza scandalului Calciopoli)
  • Inter Milano: trei titluri, două Supercupe
  • AC Milan: un titlu și o Supercupă
  • Barcelona: un titlu, două Supercupe, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor
  • PSG: Patru titluri, două Cupe și trei Cupe ale Ligii
  • Manchester United: Supercupa Angliei și Europa League.
ADVERTISEMENT
Tags: