Zlatan Ibrahimovic scrie istorie în Serie A. “E mai puternic ca acum 10-12 ani”

Gabriela Gheorghe   
în AC Milan
23/11/2020, 11:00
Zlatan Ibrahimovic scrie istorie în Serie A. “E mai puternic ca acum 10-12 ani”
Zlatan Ibrahimovic. Sursă foto: Hepta.

Suedezul e cel mai bătrân jucător care are măcar 10 goluri în primele opt etape în Serie A. Jucătorul lui Milan a fost lăudat de Gennaro Gattuso. 

Zlatan Ibrahimovic a reușit să înscrie 10 goluri în șase partide. Suedezul a mai marcat o dublă în campionatul Italiei și și-a ajutat echipa să câștige într-o deplasare dificilă, contra lui Napoli, pe San Paolo.

Gennaro Gattuso a avut cuvinte de laudă la adresa fostului său coechipier de la AC Milan, din perioada 2010-2012. Ibrahimovic a ajuns la 39 de ani.

”Pare că e mai puternic decât era cu 10-12 ani în urmă”

“Milan crede în Ibra, cred 100% în ceea ce fac. Pare că e mai puternic decât era cu 10-12 ani în urmă. Aruncă centrările în faţa porţii pentru că ştiu că va ajunge la capătul lor. Noi, de cealaltă parte, am avut multe ocazii, dar nu am crezut în ele.

E vorba de mentalitate. În fotbal, trebuie să ne ajutăm unul pe celălalt, atunci când avem probleme. Sunt mulţi oameni care se comportă ca nişte profesori, care vor să te înveţe totul. Acest lucru mă doare”, a declarat Gattuso, potrivit Sky Sport Italia.

Pentru a doua oară de când pentru un succes se dau trei puncte, AC Milan are măcar 20 de puncte acumulate după primele opt runde. Prima oară a luat campionatul Italiei, în sezonul 2003-2004. Suedezul a devenit cel mai bătrân fotbalist care înscrie măcar 10 reușite în primele opt runde ale unei stagiuni din campionatul Italiei. El l-a întrecut pe Silvio Piola (1942-1943).

Echipele din cariera lui Ibrahimovic

Suedezul a evoluat de-a lungul timpului la Ajax, Juventus Torino, Inter Milano, FC Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United și Los Angeles Galaxy. Zlatan este cotat la 3 milioane și 500 de mii de euro pe site-urile de specialitate. La naționala Suediei are 116 meciuri și 62 de goluri.

Suedezul a câștigat printre altele Cupa Ligii cu Mancester United, Europa League și Supercupa Angliei. Cu Barcelona a luat campionatul în Spania, de două ori Supercupa și Supercupa UEFA. Împreună cu Milan a luat campionatul în Italia și Supercupa. Zlatan mai are și alte trofee cucerite cu Ajax, PSG și Inter Milano.

Zlatan Ibrahimovic le-a dat cadouri tuturor coechipierilor de la AC Milan. Echipa italiană începe să-și recapete strălucirea din trecut și este pe primul loc în campionatul Italiei în mare parte mulțumită golurilor atacantului de 39 de ani. În vara lui 2021 jucători ca Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney sau Andres Iniesta ar putea spune adio fotbalului.

Închide ×