Fotbal international

Zlatan Ibrahimovic și dieta strictă care l-a ajutat să devină golgheterul Serie A la 39 de ani

24.11.2020 | 12:39
Zlatan Ibrahimovic și dieta strictă care l-a ajutat să devină golgheterul Serie A la 39 de ani
Zlatan Ibrahimovic și dieta stricta care l-a ajutat sa devina golgheterul Serie A la 39 de ani
ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic este un sportiv complet la 39 de ani, iar dieta sa strictă l-a ajutat să devină unul dintre cei mai în formă atacanți din Europa în acest sezon și care se bate în acest moment cu Robert Lewandowski pentru „Gheata de Aur”.

Zlatan nu lasă nimic la voia întâmplării și la fel ca portughezul Cristiano Ronaldo are un regim de viață foarte bazat pe o dietă strictă, care îl menține în cea mai bună formă chiar și la 39 de ani.

ADVERTISEMENT

Diferența majoră dintre Cristiano Ronaldo și tânărul Zlatan Ibrahimovic e că suedezul merge foarte rar la sală, în timp ce portughezul se antrenează și la două noaptea, după cum povestea în AS fostul său prepator fizic de la Real Madrid, Giovanni Mauri, conform digisport.ro.

Zlatan Ibrahimovic și dieta de campion a starului lui AC Milan, ajuns la aproape 40 de ani

Zlatan Ibrahimovic are un bucătar personal, care cântărește fiecare gram al meselor suedezului și are grijă cât și ce consumă starul lui AC Milan. Fiecare ingredient din alimentația lui Zlatan este pus pe un cântar care ia în calcul fiecare miligram, iar principalele tipuri de mâncare sunt: carnea albă, carne de vită sărată deshidratată până devine ca o șuncă și legume proaspete, în timp ce mâncărurile congelate, înghețata și pastele sunt alimente interzise, chiar dacă Ronaldo spre exemplu, apelează la paste în dieta sa.

ADVERTISEMENT

Dieta lui Zlatan trebuie să fie bogată în carbohidrați, datorită consumului mare de energie, dar suedezul este foarte atent de unde îi extrage: pastele sunt înlocuite cu cereale, chiar dacă este poate cel mai consumat aliment de către fotbaliști, însă Zlatan face eforturi să se mețină între 92 și 94 de kilograme.

Ibrahimovic a adoptat acest stil de viață în perioada în care era jucătorul lui Juventus și când mai mulți specialiști în dietă din Italia i-au recomandat să consume opt alune pe zi, datorită faptului că sunt extrem de bogate în magneziu și grăsimi naturale.

Zlatan Ibrahimovic s-a certat cu bucătarul-șef de la Paris Saint Germain și are un antrenor de taekwondo

Pentru Zlatan Ibrahimovic, regimul alimentar este piatra de temelie a longevității sale și la alte cluburi a avut conflicte cu cei care se ocupau de nutriție și hrana jucătorilor. Spre exemplu, la PSG s-a certat cu bucătarul-șef după ce la baza de antrenamente fructele și legumele proaspete lipseau, datorită… bugetului insuficient al departamentului de nutriție al gigantului club francez, conform GQ.

ADVERTISEMENT

Scuzele chef-ului nu au fost însă suficiente, iar bucătarul și-a trimis asistenții la cea mai apropiată piață pentru a cumpăra fructe și legume proaspete. Zlatan nu e deloc un fan înrăit al antrenamentelor în sala de forță, ci e mai degrabă interesat să îmbunătățească elasticitatea mușchilor, suedezul fiind cunoscut pentru execuțiile sale acrobatice.

Ba mai mult, pentru a spori această elasticitate, atacantul lui AC Milan l-a cooptat pe Nilson Damacena, antrenor de taekwondo. Astfel, explicația pentru renașterea incredibilă a lui Zlatan, care în urmă cu doar un an juca în SUA, ar putea fi această dietă strictă combinată cu exerciții inspirate din artele marțiale.

Zlatan a marcat zece goluri în primele opt etape din Serie A și a egalat performanța unui alt suedez care a jucat la AC Milan, Gunnar Nordahl, în sezonul 1950/1951. Însă Ibrahimovic nu a putut depăși performanța lui Marco van Basten, care a marcat 12 goluri în primele opt partide în campionatului 1991/92.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri