Sport

Zlatan Ibrahimovic, suspendat pentru primul meci din barajul CM 2022! Motivul pentru care vedeta Suediei ratează următoarea partidă

Zlatan Ibrahimovic l-a atacat violent pe Azpilicueta și va fi suspendat pentru următorul meci al Suediei. Scena s-a petrecut în partida Spania - Suedia.
15.11.2021 | 23:57
Zlatan Ibrahimovic suspendat pentru primul meci din barajul CM 2022 Motivul pentru care vedeta Suediei rateaza urmatoarea partida
ADVERTISEMENT

Ultima etapă a preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal a programat și derby-ul Grupei B, Spania – Suedia, la Sevilla.

Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, unicul gol al meciului fiind înscris de Alvaro Morata, în minutul 86.

ADVERTISEMENT

Spania s-a calificat direct la Mondial, câștigând grupa cu 19 puncte, în vreme ce Suedia, a doua clasată cu 15 puncte, va merge în play-off. Din grupă au mai făcut parte Grecia, Georgia și Kosovo.

Zlatan Ibrahimovic, atac violent la Azpilicueta

Un moment delicat al partidei s-a petrecut la o aglomerație în careul spaniol. Zlatan Ibrahimovic, atacantul de 40 de ani legitimat la AC Milan, a profitat de învălmășeală și l-a lovit violent pe fundașul spaniol, Cesar Aziplicueta.

ADVERTISEMENT

Ibrahimovic a lovit dur, cu umărul, din lateral, nimerindu-l pe apărător în zona gâtului. În urma impactului, Azpilicueta s-a prăbușit pe gazon și a necesitat îngrijiri medicale.

Faza nu a fost văzută și nici penalizată de arbitrul german Felix Brych, unul dintre cei mai buni cavaleri ai fluierului din lume. Faza care l-a făcut KO pe căpitanul lui C helsea s-a petrecut în ultimele minute ale jocului, la un corner. Cel care i-a spus arbitrului despre cele petrecute a fost veteranul Sergio Busquets, cel care, în sezonul 2009-2010 a fost coechipier cu Ibrahimovic la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Galbenul secret, motivul suspendării lui Ibrahimovic

Brutalitatea care l-a avut ca autor pe Ibrahimovic ar fi meritat, poate, direct cartonașul roșu. Felix Brych i-a acordat atacantului suedez cartonașul galben, chiar dacă nicio cameră de televiziune nu a surprins acest moment. Raportul oficial întocmit de arbitru la finalul meciului confirmă acest lucru.

Acesta este al doilea avertisment pe care Ibrahimovic îl încasează în preliminarii. Conform regulamentului disciplinar, el va fi suspendat, pentru cumul de cartonașe galbene, la următorul meci oficial al Suediei, care este semifinala barajului din martie 2022.

ADVERTISEMENT

Azpilicueta este bine

Scena surprinsă la Sevilla a devenit imediat virală pe internet. Cesar Azpilcueta a trecut cu bine peste acest șoc.

El a postat o fotografie pe o rețea de socializare, cu mesajul sugestiv că este bine. Astfel, Thomas Tuchel și finanțatorii de pe Stamford Bridge pot fi liniștiți, deoarece fundașul spaniol se va întoarce în plenitudinea forțelor la echipa de club.

ADVERTISEMENT