Sport

Zoli Iașko, detalii uluitoare despre scandalul cu Dan Petrescu: „M-a înjurat! Nu poate ajunge în halul ăsta!”

Zoli Iașko, directorul sportiv al Farului, a dezvăluit ce s-a întâmplat la finalul meciului cu CFR Cluj și îl acuză dur pe Dan Petrescu, antrenorul gazdelor.
29.05.2023 | 09:28
Zoli Iasko detalii uluitoare despre scandalul cu Dan Petrescu Ma injurat Nu poate ajunge in halul asta
Dan Petrescu a avut un comportament reprobabil la finalul meciului CFR Cluj - Farul, intrând în conflict cu Zoli Iașko, directorul sportiv al „marinarilor”. foto: captură Orange Sport
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a mai primit o șansă nesperată de a juca și anul viitor în cupele europene, deși a pierdut meciul cu Farul Constanța de pe teren propriu din ultima etapă a play-off-ului din SuperLiga. Fosta campioană a profitat de ajutorul nesperat oferit de Sepsi, care a câștigat în Bănie, și va juca joi, 1 iunie, barajul pentru calificarea în turul 2 preliminar al Conference League cu FC U Craiova.

Zoli Iașko acuză comportamentul grosolan al lui Dan Petrescu de la finalul meciului CFR Cluj – Farul: „M-a înjurat! Cică ne-am fi dat viața pentru Craiova!”

Finalul meciului din Gruia a fost unul foarte tensionat, cu scene reprobabile, ale căror protagonist principal a fost Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj. Imediat cum s-a terminat partida, acesta a intrat pe gazon și s-a repezit la jucătorii constănțeni, reproșându-le pur și simplu faptul că nu s-au dat la o parte.

ADVERTISEMENT

Apoi, Petrescu a avut un conflict și cu Zoli Iașko, directorul sportiv al Farului, pe care l-a certat pur și simplu că echipa oaspete și-a apărat corect șansele. După propriile spuse, oficialul constănțean a fost înjurat copios de Petrescu și cine știe unde s-ar fi ajuns dacă oamenii din staff-ul său nu l-ar fi oprit la timp.

„Petrescu m-a înjurat, că de ce ne-am dat viața și am jucat pentru Craiova. Asta spunea pe teren, că am jucat noi pentru Craiova. I-am zis să se bucure că s-a calificat…

ADVERTISEMENT

La ce se aștepta? Noi jucăm pentru noi, asta e mentalitatea dată de Hagi, că e antrenament, că e meci amical. Asta se implementează la Farul. Asta e mentalitatea. Tu, Dan Petrescu, să vorbești asta? Ești prieten cu Popescu, cu Hagi. Chiar așa lipsă de respect?

Noi, acum câțiva ani de zile, ne-am întâlnit cu toții pe final de sezon, dar n-am scos niciun cuvânt despre meciul direct. Așa e corect. Am făcut 0-0 și nu ne-am calificat în play-off.

ADVERTISEMENT

Jos pălăria în fața lui Hagi pentru ce face la club, cu jucătorii, cu toată lumea. E simplu, totul 100% pe teren. Hagi le spune mereu jucătorilor «Învățați să câștigați! Să vă luptați. Nu ne interesează de alții»”,  adeclarat Zoli Iașko pentru Gsp.ro.

Zoli Iașko despre comportamentul lui Dan Petrescu: „Nu poți ajunge în halul ăsta!”

Din fericire, scandalul de pe gazon nu a continuat și la vestiare, Dan Petrescu fiind  liniștit între timp de cei din conducerea clubului clujean. Totuși, Zoli Iașko este surprins și dezamăgit de cât de mult s-a transformat în rău fostul mare internațional

ADVERTISEMENT

„N-au mai fost probleme la vestiare cu Dan Petrescu. S-au băgat bodyguarzii și l-au liniștit. Dar arbitrul ar fi trebuit să îi dea cartonaș roșu din timpul jocului. La orice, se arunca, gesticula, trăgea, reproșa.

Tu, care ai reprezentat țara, ești antrenor mare, nu poți ajunge în halul ăsta! Sunt dezamăgit de comportamentul lui Dan Petrescu. E normal ca antrenor să-ți dorești să câștigi, și Hagi se enervează când pierde, dar niciodată nu a reproșat adversarului că a luptat”, a mai spus Zoli Iașko pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT