News

Zonele din Prahova și orele la care masca devine obligatorie! Anunț oficial al autorităților

30.07.2020 | 20:25
Zonele din Prahova si orele la care masca devine obligatorie Anunt oficial al autoritatilor
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune care sunt zonele din Prahova și orele la care masca devine obligatorie! Astfel, autoritățile au decis ca aceasta să fie purtată și în spaţii publice exterioare.

Decizia este valabilă pentru toţi care locuiesc sau tranzitează judeţul cu excepţia copiilor cu vârste sub cinci ani şi se aplică în două intervale orare, respectiv 07.00-11.00 şi 15.00-23.00.

ADVERTISEMENT

„Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie, în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (…)

Masca devine obligatorie în anumite zone din Prahova!

(…) (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi  15.00-23.00.

ADVERTISEMENT

Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, a anunţat Prefectura Prahova la finalul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

De remarcat că măsura intră în vigoare la 1 august, începând cu ora 7:00. Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

S-au luat în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii.

Vă readucem aminte că în judeţul Prahova au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 31 de focare de coronavirus, 11 dintre acestea fiind încă active.

ADVERTISEMENT

Trei dintre focare au fost constatate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unul la Spitalul de Psihiatrie Voila, unul în satul Gornet, care se află în carantină până săptămâna viitoare.

Alte şase focare au fost descoperite la firme cu diverse domenii de activitate. În cele 11 focare 183 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-COV-2 la prima testare.

 

 

ADVERTISEMENT