News

Zonele din țară unde masca ar putea să nu mai fie obligatorie. Anunțul ministrului Lucian Bode

12.04.2021 | 10:37
Zonele din tara unde masca ar putea sa nu mai fie obligatorie Anuntul ministrului Lucian Bode
ADVERTISEMENT

Masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie în unele zone din țară în următoarea perioadă. Anunțul a fost făcut luni, 12 aprilie, de ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Șeful MAI a anunțat că se analizează posibilitatea ca purtarea măștii să nu mai fie obligatorie în anumite situații, cu respectarea altor măsuri sanitare, cum ar fi în zonele montane sau la plajă.

ADVERTISEMENT

În același timp, oficialul Guvernului a atenționat populația să nu se relaxeze și să continue, în prezent, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice, conform prevederilor legale din pandemie.

Zonele din țară unde masca ar putea să nu mai fie obligatorie

Masca ar putea să nu mai fie obligatorie în vacanță, în stațiunile turistice montane sau în cele de la Marea Neagră. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a precizat că în acest moment este luată în considerare o astfel de măsură în contextul ridicării graduale a unor restricții.

ADVERTISEMENT

Bode a precizat că ceea ce s-a întâmplat în vacanța de vară din 2020, pe Litoral și în stațiunile montane, când turiștii au încălcat toate reglementările privind distanțarea și protecția sanitară, nu este de dorit să se mai petreacă. El a subliniat că, în condițiile în care restricțiile sunt ridicate gradual, se poate lua în considerare și o decizie legată de purtarea măștii sanitare.

”Sigur că aceste restricții când o să fie ridicate gradual ne gândim și la aceste aspecte (n.r. referitor la mască). Din punctul meu de vedere când mergi la munte cu mască ne gândim sau nu dacă e în regulă. Să stai pe plajă, să intri în mare cu mască. Ne gândim dacă este sau nu în regulă.

ADVERTISEMENT

Purtarea măștii este obligatoriu și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect, pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă.

Cu siguranță ce am văzut anul trecut la mare, om lângă om, nu poate fi încurajator. Aceste restricții, gradual, sunt pe cale să fie ridicate: inclusiv masca în anumite condiții de distanțare poate fi luată în considerare”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, în fața sediului instituției.

ADVERTISEMENT

Când am putea renunța la masca de protecție în toate locurile

Săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu a anunțat că este optimist de faptul că, printr-o campanie de succes a vaccinării anti-Covid, țara noastră ar putea reveni la normalitate mult mai repede decât se anticipa.

Vineri, premierul a anunțat că vom putea renunța la masca de protecție când vom atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate, estimând că acest lucru s-ar putea întâmpla până la finalul lunii iulie.

ADVERTISEMENT
Tags: