News

Zonele în care DIGI România are acoperire 5G. Oferta RCS – RDS pentru noua tehnologie

10.05.2020 | 22:20
Zonele in care DIGI Romania are acoperire 5G Oferta RCS  RDS pentru noua tehnologie
Zonele în care DIGI România are acoperire 5G. Oferta RCS - RDS pentru noua tehnologie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Conexiunea 5G începe ușor-ușor să-și facă simțită prezența pe teritoriul țării noastre, prima companie care aduce această tehnologie fiind RCS- RDS care a format deja o hartă a zonelor în care există acoperire.

RCS- RDS aduce conexiunea 5G în România

Viitorul bate la ușă și aduce performanțe tot mai ridicate. Tehnologia 5G este tot mai discutată și dezbătută de românii și iată că RCS – RDS vine cu o veste excelentă pentru pasionații de tehnologie și viteze mari de Internet. Compania a anunțat că anul acesta utilizatorii se vor bucura de acoperirea 5G.

ADVERTISEMENT

În momentul de față RCS – RDS a realizat o hartă a zonelor în care există acoperire. De menționat faptul că harta 5G este aferentă anului trecut și arată unde există mult așteptata acoperire, fiind vorba în principal de orașe mare sau stațiuni turistice.

Potrivit androidro.ro, acoperirea 5G poate fi accesată la ora actuală în Oradea, Timișoara, București, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Mamaia, Predeal sau Sinaia.

ADVERTISEMENT
Harta 5G din România
Harta 5G de pe teritoriul țării noastre de la RCS – RDS. Sursa foto: androidro.ro

Care este oferta DIGI România pentru noua tehnologie

Abonamentele aferente aceste tehnologii vor fi unele relativ mici, așadar acesta este un avantaj de care se pot bucura utilizatorii. Un astfel de abonament ar putea fi achiziționat cu prețuri între 2 și 5 euro/lună, așadar un preț avantajos.

Spre exemplu, în cazul în care un client va opta pentru abonamentul de 2 euro/luna va avea la dispoziție date mobile în rețeaua 5G de până la 80 GB/lună, însă mai avem puțin de așteptat.

ADVERTISEMENT

Cât despre telefoanele mobile compatibile cu tehnologia 5G este greu să ne exprimăm în clipa de față, dar cu siguranță acestea nu vor fi unele prea ieftine. Cel mai probabil prețul unui astfel de aparat va depășit 2.000 de lei.

Ce este și ce aduce tehnologia 5G

5G reprezintă a cincea generație a tehnologiei rețelelor celulare fără fir, oferind viteze mult mai mari decât 4G. Spre exemplu, standardul de funcționare prevede viteze de până la 20 de gigabiți pe secundă, așadar de cel puțin 20 de ori mai mare decât precedenta.

ADVERTISEMENT

Noua tehnologie le va permite utilizatorilor să descarce un film HD în mai puțin de un mic, cu o rată de download de până la 1GB pe secundă. Asta înseamnă că fișierele multimedia vor fi mult mai aproape de utilizatori, chiar instantanee.

ADVERTISEMENT
Tags: