News

Zonele roșii din România! Aproape jumătate din totalul cazurilor de COVID-19 înregistrate în 5 județe

15.07.2020 | 09:49
Zonele rosii din Romania Aproape jumatate din totalul cazurilor de COVID19 inregistrate in 5 judete
ADVERTISEMENT

Zonele roșii din România reprezintă punctele cele mai dificile pentru autorități în lupta cu noul coronavirus. Astfel, la un simplu calcul, 5 județe se află într-un top neoficial al infectărilor.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că 44% din numărul de cazuri de COVID din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Argeş, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, nu mai puțin de 53% dintre decese au avut loc în Prahova, Argeş, Bucureşti, Braşov şi Galaţi, un număr impresionant, conform experților.

Acestea sunt zonele roșii în lupta cu coronavirusul!

Potrivit raportului INSP pentru săptămâna 6-12 iulie, în judeţele Argeş şi Braşov se înregistrează o rată de incidenţă cumulată de peste 100 la 100.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

În același timp, în judeţele Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Vrancea şi Prahova rata de incidenţă este de peste 50 la 100.000 de locuitori.

„În săptămâna 6 – 12 iulie, 44% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Argeş, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova. 53% din totalul deceselor au fost înregistrate in Prahova, Argeş, Bucureşti, Braşov şi Galaţi”, se arată în raport.

ADVERTISEMENT

De remarcat că unul din zece cazuri a fost înregistrat la personal medical, personal afectat din plin în această perioadă dificilă.

Dacă ne raportăm la decese, atunci trebuie specificat că 78.4% din totalul acestora au fost la persoane de peste 60 ani, iar 59.2% la bărbaţi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 94% dintre decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată. Deocamdată, cazurile în care cei decedați nu sufereau și de alte boli, sunt la un nivel redus.

 

ADVERTISEMENT