Fotbal international

Zorya – Braga 1-1 în turul 3 Europa League! Învingătoarea ar putea da peste U Craiova

10.08.2018 | 00:15
Zorya  Braga 11 in turul 3 Europa League Invingatoarea ar putea da peste U Craiova

Zorya Lugansk şi Sporting Braga au remizat, 1-1, în manşa tur din Europa League în partida care va decide posibila adversară a celor de la Universitatea Craiova în play-off. Portughezii au deschis scorul în minutul 69 prin Ricardo Horta, în timp ce gazdele au revenit în joc peste doar trei minute datorită reuşitei lui Oleksandr Karavaev.

Învingătoarea dublie manşe dintre Zorya şi Sporting Braga urmează să se dueleze cu formaţia care reuşeşte calificarea în turul următor dintre RB Leipzig şi CS U Craiova. Oltenii au pierdut cu 3-1 în manşa tur din Germania, dar golul lui Martic din finalul jocului oferă o picătură de speranţă pentru echipa lui Devis Mangia.

Zorya – Braga 1-1 în turul 3 Europa League! Câştigătoare ar putea juca cu Craiova

Sporting Braga este una dintre adversarele tradiţionale în ultimii ani pentru echipele din România şi ar putea da piept cu o trupă din Liga 1 Betano pentru a 3-a oară în şase ani. Lusitanii s-au duelat cu CFR Cluj în sezonul 2012-2013 în faza grupelor din Liga Campionilor, iar trupa din Gruia a reuşit să se impună în ambele partide. Ardelenii au făcut un meci tactic excelent în Portugalia şi au câştigat cu 2-0 după două goluri pe contraatac, în timp ce la partida din Gruia au izbutit o victorie cu 3-1. Trupa lusitană s-a întâlnit în play-off-ul de accedere în grupele Europa League cu Pandurii Tg. Jiu în ediţia 2013-2014, iar gorjenii aveau să se califice după ce au pierdut cu 1-0 în deplasare şi au câştigat cu 2-0 pe teren propriu după 120 de minute.

Zorya Lugansk are în schimb o istorie mult mai recentă şi a început să participe în competiţiile europene din 2014. Ucrainienii nu s-au întâlnit cu vreo echipă din România, dar în cazul unei calificări  a celor de la U Craiova ar putea juca pe Oblemenco.