Sporturi

Zverev, huiduit pentru modul în care l-a învins pe Federer: “Îmi cer scuze, dar trebuie să respectăm regulile”. Video

17.11.2018 | 18:35
Zverev huiduit pentru modul in care la invins pe Federer Imi cer scuze dar trebuie sa respectam regulile Video

Momente tensionate în finalul primei semifinale de la Turneul Campionilor. Alexander Zverev a fost huiduit pentru modul în care l-a învins pe Roger Federer. Totul s-a întâmplat în tiebreak-ul setului secund, când Roger Federer avea 4-3, iar neamțul urma la serviciu. Elvețianul a reușit să returneze foarte bine și părea să aibă opțiuni foarte bune pentru a închide acel punct în favoarea sa.

Doar că Alexander Zverev s-a oprit în timpul disputării punctului și a cerut repetarea. Asta deoarece un copil de mingi scăpase o minge din mână. Obligat de regulament, arbitrul a decis ca punctul să se repete, în ciuda faptului că acea minge nu intrase în teren, ba chiar era la distanță foarte mare și nu putea periclita buna desfășurare a acelui punct. În plus, nici arbitrul nu observase problema și chiar l-a întrebat pe copilul de mingi dacă este corectă obsevația lui Zverev.

Alexander Zverev a fost huiduit pentru modul în care l-a învins pe Roger Federer. Incident la 4-3 pentru elvețian în tiebreak

Ușor dezorientat, Roger Federer a mers la arbitrul Carlos Bernardes pentru a cere explicații. Acesta a explicat că punctul trebuie repetat, deoarece inclusiv copilul de mingi recunoscuse că a scăpat mingea. Roger Federer l-a întrebat și el pe puști și, după ce a primit confirmarea, a fost nevoit să se așeze din nou la primire. Zverev a servit din nou, Federer returnase din nou destul de bine, dar a fost neț și s-a repetat pentru a treia oară primul serviciu. Elvețianul nu a mai reușit să întoarcă la fel de bine serviciul lui Zverev, care a egalat la patru.

Ulterior, Federer a mai pierdut alte două puncte, dintre care unul pe propriul serviciu, un voleu ratat din apropierea fileului. Zverev a făcut 6-4 în tiebreak și a obținut calificarea din a doua șansă, pe propriul serviciu. La final, în momentul în care oferea obișnuitul interviu pe teren, publicul l-a huiduit secunde în șir pe Zverev pentru gestul său din tiebreak.

Publicul a taxat gestul lui Zverev, neamțul spune că Federer a acceptat situația

“Îmi cer scuze pentru ceea ce s-a întâmplat în tiebreak, dar trebuie să explicăm regulile. I-am explicat și lui Roger situația, mi-a spus că este OK”, a fost prima reacție a lui Zverev. Mulți fani din tribune au continuat să îl huiduie, în vreme ce alții au încercat să acopere momentul stânjenitor cu aplauze. Inclusiv cea care îi lua interviul lui Zverev a intervenit.

“Avem nevoie de liniște pentru acest interviu. Nu înțeleg de ce îl huiduiți, au fost respectate regulile”, a punctat și aceasta. Zverev a venit și el cu o completare. “Înțeleg situația, Roger are foarte mulți fani aici. Este un jucător uriaș și este normal să fie așa, este iubit oriunde merge. Repet, îmi cer scuze pentru ceea ce s-a întâmplat în tiebreak”.

În finala Turneului Campionilor 2018, Alexander Zverev îl va înfrunta pe învingătorul din partida Novak Djokovic – Kevin Anderson, care va avea loc în această seară, de la ora 22:00.