Fotbal intern

“Steaua să-l ia pe Bokila! Îl vinde cu 5 milioane de euro”

UPDATE 10:43 / Dragomir îi sfătuieşte pe oficialii din Ghencea să-l achiziţioneze pe Bokila, un atacant care ar putea valora în cîţiva ani aproximativ cinci milioane de euro....
15.08.2014 | 10:43
Nicandro Breeveld

UPDATE 10:43 / Dragomir îi sfătuieşte pe oficialii din Ghencea să-l achiziţioneze pe Bokila, un atacant care ar putea valora în cîţiva ani aproximativ cinci milioane de euro.

„Campionatul nostru este mai puternic decît cel bulgar şi normal ar fi să ne calificăm. Dacă Gâlcă va încerca să aducă un vîrf autentic va pica tot angrenajul Stelei. Kapetanos nu a reuşit, nici Piovaccari. Nu mă dau pe spate după acest italian. L-aş lua pe Bokila dacă ar costa pînă într-un milion. Apoi sigur l-aş vinde cu cinci milioane de euro”, a spus Dragomir.

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

***************************************************************************************************************

14 august

UPDATE 19:00. Valeriu Argăseală confirmă interesul pentru Jeremy Bokila, însă susţine că cifrele unei tranzacţii sînt greu de suportat. “Bokila este o variantă pentru noi, au fost discuţii, dar cerinţele lor sînt inimaginabile. Discuţia pentru un transfer definitiv este destul de grea, fiindcă ei cer două milioane de euro”, a declarat Valeriu Argăseală la DigiSport.

UPDATE. 17:00. Conducerea Stelei munceşte în aceste zile foarte intens la aducerea încă unui atacant, numele pentru care se insistă cel mai mult fiind fostul petrolist Jeremy Bokila. “Negocierile nu sînt deloc uşoare, este vorba de bani mulţi la mijloc, dar în 48 de ore vom avea probabil un răspuns clar. Ori vine la Steaua, ori rămîne la Terek. Deci, în 2-3 zile, ştim dacă Bokila va juca un an împrumut la Steaua sau nu. Dacă nu se face Bokila, mai există un nume pe lista scurtă de atacanţi”, dezvăluie surse apropiate conducerii Stelei.

FANATIK.RO a aflat despre cine este vorba. Care este planul B al lui Gigi Becali în cazul în care Bokila nu vine acum la Steaua? Danko Lazovic de la Partizan Belgrad! Un sîrb de 31 de ani, cu un CV impresionant. S-a întors la Partizan după ce a jucat ani buni în Olanda, cîştigînd trofee cu PSV Eindhoven. În 2010 a plecat la Zenit, unde a marcat destul de puţin, fiind şi împrumutat la Rostov, dar şi aşa are două titluri cu trupa din St. Petersburg. Din iarna trecută s-a întors la Partizan Belgrad.

Nu poate fi folosit în play-off!

Dacă se va ajunge ca Steaua să-l aducă pe Lazovic, trupa din Ghencea va întîmpina un mare impediment. Nu-l va putea folosi în play-off-ul cu Ludogoreţ, deoarece vîrful de 31 de ani, cotat la 1,1 milioane de euro, a jucat deja în preliminarii, şi tocmai împotriva campioanei Bulgariei, actuala adversară a Stelei! Lazovic a fost folosit 54 de minute în turul din Bulgaria, la 0-0, şi a fost integralist în manşa a doua, 2-2 la Belgrad.

––––––––––––––––––

“M-am simţit trădat de Hamza, dar mi-a trecut supărarea. Sîntem în discuţii cu un atacant care nu joacă în campionatul românesc”, a punctat la conferinţa de presă de miercuri, cu ocazia prezentării lui Nicandro Breeveld, Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei.

Astfel, eşecul tratativelor dintre Steaua şi Younes Hamza nu le-a încurcat foarte mult planurile oficialilor stelişti, care aveau pregătite şi alte variante. Chiar dacă oficial şi-au declarat interesul şi pentru Federico Piovaccari, conducătorii campioanei vor de fapt să îl înregimenteze în cadrul echipei din Ghencea pe Jeremy Bokila, fostul vîrf al Petrolului, actualmente la Terek Groznîi şi aplică tactica “struţului”, pînă nu oficializează mutarea!

Negocerile intense cu Botev Plovdiv pentru Younes Hamza au făcut ca dezvăluirile surselor din anturajul echipei “roş-albastre”, care susţineau că există tratative avansate cu un vîrf care a evoluat în Liga 1, să fie privite cu o oarecare neîncredere. Totuşi, planul conducerii Stelei de a purta negocieri paralele s-a dovedit a fi o mutare inteligentă, mai ales că Hamza a ajuns la adversara campioanei Ligii 1 din play-off-ul Ligii Campionilor, Ludogoreţ, iar miercuri a debutat cu gol pentru bulgari (vezi aici video cu reuşita tunisianului din Supercupa Bulgariei). “Valeriu Argăseală a purtat negocieri în paralel cu alţi jucători. Este normal să se întîmple acest lucru, trebuie să fii precaut şi mereu pregătit în cazul unei suprize neplăcute. Cazul lui Hamza susţine pe deplin acest mod de abordare al negocierilor, iar Steaua nu îşi permite să nu aibă variantă de rezervă”, au punctat membri ai staff-ului stelist.

bokila1-480x298

Împrumut pe un an de zile

Sursele FANATIK.RO au dezvăluit, în exclusivitate, că atacantul pentru care Steaua presează pentru realizarea unui transfer pe ultima sută de metri este Jeremy Bokila! Acontat de la Petrolul, la pachet cu Gicu Grozav, pentru aproximativ 3 milioane euro, Bokila este atacantul dorit la Steaua sub formă de împrumut pe un an de zile, în cazul unui sezon excepţional al congolezului cu naţionalitate olandeză existînd şi varianta ca acesta să fie cumpărat definitiv de campioană.

Conform surselor din cadrul Stelei, omologii de la Terek şi-au dat acordul ca jucătorul să plece, însă cu o condiţie: salariul lui Bokila să fie plătit, cel puţin în proporţie egală, de Gigi Becali. “Bokila cîştigă 500.000 euro pe sezon la Terek. Dacă Gigi Becali decide că putem să-i acoperim 250.000-300.000 euro, atît cît doresc ruşii, tranzacţia este rezolvată. În rest, nu sînt prea multe impedimente, Bokila nu a mai evoluat aşa des la Terek în ultima perioadă, iar afacerea este agreată de toate părţile”, au punctat sursele din cadrul clubului din Ghencea.

bokila-660x400

Bokila, obsesia lui Gigi

Ca şi în cazul lui Sănmărtean, Bokila reprezintă o ţintă mai veche a Stelei, de fiecare data Gigi Becali fiind cel care a insistat pentru atacantul congolez. Negocierile dintre Petrolul Ploieşti şi campioana României s-au sistat în momentul în care conducerea “lupilor” nu a dorit să scadă pretenţiile financiare, estimate la 1,3 milioane euro. “Ăştia mă cred nebun? Mai mult de 700.000 euro nu le dau pentru Bokila”, tuna Gigi Becali în momentul negocierilor. Decizia oficialilor prahoveni a fost răsplătită cîteva luni mai tîrziu, Bokila fiind acontat, cu Grozav, pentru aproximativ 3 milioane euro de către Terek, însă acum, visul lui Becali de a-l înregimenta la Steaua pe jucătorul de 25 de ani este aproape de realitate.

1.FOTBAL:PREZENTARE NICANDRO BREEVELD LA STEAUA (12.08.2014)

2 meciuri a jucat în acest sezon Bokila pentru Terek: 9 minute cu Rubin şi 4 minute, miercuri, cu ŢSKA Moscova

8 goluri în 24 de partide are Bokila în perioada Terek

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

Tags: