Simona Halep

Simona Halep este o jucătoare de tenis profesionistă născută pe 27 septembrie 1991, în Constanța, România. Halep este prima jucătoare din România care a câştigat două turnee de Grand Slam: Roland Garros, în 2018 şi Wimbledon în 2019. Sportiva a mai jucat trei finale de Grand Slam: două la Roland Garros și una la Australian Open, în 2018. De-a lungul carierei sale, Simona Halep a câștigat 18 turnee WTA la simplu, între care turneele Premier Mandatory de la Indian Wells și Madrid, dar și altele de categorie Premier de la Montreal, New Haven, Connecticut, Moscova, Doha, Dubai și Sofia.

Primul titlu de Mare Șlem al Simonei Halep și accidentarea

Simona Halep începe anul 2018 cu o victorie în turneul de la Schenzen, învingând-o în finală pe campioana din 2017, Katerina Sinikova, cu scor 6-1, 2-6, 6-0. Halep a câștigat în cadrul aceluiași turneu și la dublu alături de Irina Begu, dar pierde însă finala Australian Open, în fața sportivei Caroline Wozniacki. Urmează apoi turneul Roland Garros pe care îl și câștigă în fața jucătoarei de tenis, Sloane Stephens, după alte două finale ale acestui turneu pe care le-a pierdut cu Șarapova și Jelena Ostapenko. Românca câștigă din nou turneul de la Montreal, în august 2018, dar în aceeași lună este eliminată din primul tur de la Wuhan din cauza unor dureri puternice de spate. În urma unor investigații, Simona Halep află că suferă de hernie de disc.

Al doilea titlu de Mare Şlem a venit la Wimbledon în 2019

2019 nu părea a fi un an prea grozav pentru Simona Halep. Nici un turneu câştigat, două finale pierdute: una la Doha, în Openul Qatarului, în faţa belgiencei Elise Mertens şi a doua la Madrid, unde a fost depăşită de olandeza Kiki Bertens. La Roland Garros părea a scăpa în favorită în sferturi, însă tocmai în această fază a fost eliminată de americanca de 17 ani, Amanda Anisimova.

În aceste condiţii aşteptări pentru rezultate bune la Wimbledon, unde jucase doar o semifinală în 2015, pierdută în faţa lui Eugenie Bouchard, nu erau mari şi tocmai de aceea ceea ce avea să se întâmple a şocat pe toată lumea. Simona a făcut un turneu senzaţional şi a ajuns în finala cu Serena Williams, jucătoarea cu 23 de trofee în Grand Slam-uri şi care o conducea la meciuri directe cu 10-1. Nimic nu a contat şi Simona Halep, cu un joc fantastic, a spulberat.-o pe Serena în două seturi, în numai 56 de minute, câştigând al doilea Grand Slam din carieră.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT