Premier League

Pe FANATIK.RO ai cele mai tari stiri, noutati la minut din Premier League – campionat Anglia. Vezi ONLINE meciurile din Premier League LIVE VIDEO. Premier League este prima divizie a fotbalului englez, care adună la start 20 de echipe şi se joacă 38 de etape. Retrogradează direct ultimele 3 formaţii, iar din a doua divizie, Championship, promovează direct primele două, a treia venind în urma câştigării barajului dintre locurile 3-6.

Campiona şi următoarele trei clasate se califică direct în următoarea ediţie a grupelor Champions League. Locurile 5 şi 6 merg în Europa League. Premier League are şi cel mai consistent contract de drepturi de televizare, o echipă nou promovată primind peste 100 de milioane de lire sterline. Echipele mari, din Top 6, ajung la cel puţin 200 de milioane lire sterline pe sezon.

Competiția a fost fondată pe 20 februarie 1992 ca FA Premier League conform deciziei echipelor din Football League First Division care doreau desființarea vechii competiții The Football League creată în 1888 pentru a pune la cale un sistem mai profitabil în ceea ce privește drepturile de televiziune.

De atunci The Premier League a devenit cea mai urmărită ligă de fotbal din lume. Este în acest moment pe prima poziție în ierarhia UEFA pe baza performanțelor din cupele europene în ultimii 5 ani, urmată de La Liga și Bundesliga.

Din 1888, 24 de cluburi au câștigat trofeul. Din cele 44 de echipe care au luat parte la Premier League începând cu anul 1992, șase au câștigat titlul: Manchester United (13 titluri) Arsenal (3), Chelsea (4), Manchester City (3), Blackburn Rovers (1) și Leicester City . Actuală campioană este Manchester City, care a cucerit campionatul în sezonul 2018-19.

Alte articole despre Premier League

Închide ×