Le-a lăsat un bilet de adio! “Ne-a scris că ne iubeşte”

Costică Ştefănescu s-a sinucis, marţi, aruncîndu-se de la balconul camerei de la etajul 5 al Spitalului Militar din Bucureşti, unde fusese internat. Fostul căpitan al echipei naţionale şi al...
22.08.2013 | 09:55
Lea lasat un bilet de adio Nea scris ca ne iubeste

Costică Ştefănescu s-a sinucis, marţi, aruncîndu-se de la balconul camerei de la etajul 5 al Spitalului Militar din Bucureşti, unde fusese internat. Fostul căpitan al echipei naţionale şi al Craiovei Maxima şi-a motivat gestul într-un bilet de adio pe care l-a lăsat pe noptiera salonului de spital. “Ne-a scris tuturor că ne iubeşte şi ne roagă să-i iertăm gestul. Spunea că nu mai poate îndura durerile care-l chinuiau. Ne aşteptam la orice, numai la asta nu. Trebuia să ne fi gîndit că e ceva în neregulă cu el, mai ales de cînd ne-a spus că şi-ar dori să fie eutanasiat. Era clar că el nu mai poate lupta cu boala”, a mărturisit Ion Ştefănescu, fratele marelui fotbalist, pentru Click.

Raportul IML prezintă cauza morţii ca fiind politraumatism. Deşi din primele verificări reiese că este vorba de sinucidere, iar fratele fotbalistului a şi văzut biletul de adio, soţia fostului fundaş susţine că Ştefănescu se afla sub influenţa unor sedative foarte puternice şi în momentul când a dorit să deschidă geamul ca să ia o gură de aer s-a dezechilibrat şi a căzut.

Trupul lui Ştefănescu va poposi în Bănie, pe stadionul pe care s-a consacrat, Ion Oblemenco, joi dimineaţă, la ora 08:30, pînă seara tîrziu, astfel încît toţi cei care l-au iubit pe căpitanul Universităţii Craiova şi al selecţionatei României să se poată reculege la căpătîiul său. “Corpul neînsufleţit va fi depus, apoi, la capela Bisericii ”Harşu”, situată în Craiova, în spatele Pieţei Centrale, pe str. Mitropolit Nifon Criveanu, nr. 15-17. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Cimitirul Sineasca, pe Aleea Eroilor”, aşa cum informează Primăria Municipiului Craiova, într-un comunicat.

Soţia fotbalistului, Maria Ştefănescu, a afirmat că a decis ca soţul său să fie înmormîntat la Craiova, pentru că aici a jucat şi era cetăţean de onoare al acestui oraş. “Toată lumea s-a bucurat foarte mult că l-am adus la Craiova. A iubit foarte mult Craiova, este cetăţean de onoare al Craiovei şi aici trebuia să ajungă. Îi plăcea foarte mult Craiova. Şi în Miami, cînd mergeam, asculta melodia ‘M-a făcut mama oltean’.

Fratele lui şi acum e foarte supărat că trebuia să mergem la Săbăreni (judeţul Giurgiu), în satul unde este născut. Dar este cetăţean de onoare al Craiovei şi toţi fanii şi colegii lui m-au sunat încontinuu şi mi-au cerut să îl aduc la Craiova şi eu sunt convinsă că inima lui este la Craiova. Primăria Craiova s-a ocupat de tot ce este necesar pentru înmormîntare. Fanii l-au primit cu durere în suflet şi cu bucurie că a fost adus aici”, a spus Mariana Ştefănescu.