News

Scandal MONSTRU la Steaua: „Mi-au pus pumnul în gură!”

Cariera sportivilor de performanţă, mai ales cei care au o cotă de piaţă foartă bună, ascunde multe poveşti şi întîmplări petrecute în spatele cortinei, rezultatul finit al unui întreg...
18.08.2014 | 16:06

Cariera sportivilor de performanţă, mai ales cei care au o cotă de piaţă foartă bună, ascunde multe poveşti şi întîmplări petrecute în spatele cortinei, rezultatul finit al unui întreg transfer nereuşind să cuprindă, de cele mai multe ori, întreaga desfăşurare. Mai mereu microbiştii sînt nevoiţi să îşi construiască portretul transferului doar prin prisma declaraţiilor oficiale ale celor implicaţi.

1408035936776_wps_3_image001_png

„Am rămas şi fără procente”

De la această regulă nu se abate nici Florin Gardoş, însă FANATIK dezvăluie modul în care fundaşul central a ajuns la Steaua în 2010, această afacere lăsînd în urmă dezamăgiri, dar şi prietenii trădate, cei care îşi declară motive de nemulţumire fiind Mircea Minea, primarul Chiajnei, dar şi Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, formaţie la care Gardoş trebuia să ajungă! Mircea Minea, edilul micii localităţi de lîngă Bucureşti, s-a declarat dezamăgit de modul în care, din cauza lui Victor Piţurcă, a pierdut cîteva milioane de euro! „După ce, în 2010, am luat o sumă infimă în comparaţie cu valoarea jucătorului, am rămas şi fără procente dintr-o vînzare ulterioară”, a tunat Minea, care a dezvăluit pentru FANATIK întreaga desfăşurare a transferului de la Chiajna la Steaua a fundaşului de 25 de ani.

IMG_6898

Clauza care a dispărut după doi ani

Transferul lui Florin Gardoş la Southampton, pentru 6,8 milioane euro, aduce o imensă satisfacţie financiară lui Gigi Becali, care a decis imediat să demareze negocierile pentru alţi jucători doriţi de subalternii săi. Precum o sabie cu două tăişuri, transferul lui Gardoş în Premier League a adus şi o furtună în fotbalul românesc, conducătorii Chiajnei dezvăluind modul şmecheresc în care fotbalistul s-a transferat în Ghencea. Mircea Minea, primarul comunei ilfovene, povesteşte pentru FANATIK că s-a ales de pe urma acestui transfer cu doar 150.000 de euro, dar şi că Florin Gardoş a uitat de echipa care l-a introdus în fotbalul mare. „Asta este viaţa! Eu îi urez multă baftă lui Gardoş în Anglia, dar îmi pare rău de două lucruri. Pe lîngă faptul că el a uitat că noi l-am propulsat în fotbalul mare, şi nici măcar nu a mai scos o vorbă de Chiajna şi de Liţă Dumitru, omul care l-a făcut fotbalist, nici nu am putut să obţinem pe el un procent la un transfer ulterior al său în străinătate”, şi-a început Minea discursul.

Păcăleala lui Piţurcă: „Gardoş era al Astrei”

Prieteni foarte buni de-a lungul timpului, dezvăluirile lui Mircea Minea pentru FANATIK pot fisura relaţia apropiată dintre Victor Piţurcă şi Ioan Niculae, care devine parte vătămată în transferul lui Gardoş la Southampton. Edilul Chiajnei a oferit detalii despre modul în care a reuşit Victor Piţurcă să îl deturneze pe Gardoş din drumul său către Astra şi cum a putut să îl legitimeze pe fundaşul central în urma unui acord favorabil doar pentru conducătorii din Ghencea. „Noi ne înţelesesem cu Astra pentru transferul lui Gardoş, dar pe ultima sută de metri pe fir a intrat Victor Piţurcă. Am fost suprins de implicarea actualului selecţioner, dar după aceea am aflat că îi vînduse cineva pontul că Florin se află în ultimele şase luni de contract cu noi. Au urmat apeluri către jucător şi, într-un final, Piţurcă l-a convins să meargă la Steaua. În situaţia dată, Chiajnei i s-au oferit doar 150.000 de euro pentru serviciile lui şi un procent dintr-un transfer ulterior, însă ultima condiţie era legată de o clauză, plecarea de la Steaua să aibă loc în primii doi ani de contract”, a relatat Minea, care a făcut referire, probabil, la Adrian Bumbescu, fostul fundaş al Stelei fiind cel care i-a oferit detaliile contractuale ale lui Gardoş lui Piţurcă.

adrian-bumbescu

„Mi s-a pus pumnul în gură”

În ciuda faptului că a conştientizat că transferul lui Gardoş la Steaua o să reprezinte o lovitură financiară pentru mica localitate de lîngă Bucureşti, Minea a dezvăluit că la momentul respectiv a fost forţat să semneze din cauza situaţiei şi a insistenţelor venite pe filiera actualului selecţioner la adresa jucătorului, care a fost convins să îşi pună semnătura pe contractul oferit de oficialii stelişti. „Probabil mă veţi întreba din ce motiv am acceptat să deţin procent doar pentru primii doi ani de contract ai lui Gardoş cu Steaua, nu? Ei bine, nu aveam ce să mai fac! Practic mi s-a pus pumnul în gură! Normal că aş fi vrut să deţin procente pînă la finalul contractului, dar nu s-a mai putut. Piţi aflase că Gardoş se afla în ultimele şase luni de contract cu Concordia şi a ştiut să negocieze extrem de favorabil pentru ei transferul. Acum asta e situaţia! Noi ne-am ales doar cu acea sumă de transfer, pe care voi o ştiţi, iar Gigi se va alege cu cîteva milioane bune pe urma lui Gardoş. Cel puţin acum aştept ca măcar în ceasul al 12-lea Florin să ne mulţumească şi nouă, celor de la Chiajna şi lui Liţă Dumitru, că am contribuit destul de mult la cariera lui de jucător dacă pînă acum nu a mai amintit niciodată de noi”, zice Minea.

lita_dumitru

Transferurile lui Chiricheş şi Gardoş în Anglia, scenarii trase la indigo

Plecarea lui Gardoş în Anglia seamănă izbitor cu cea a fostului său coleg, Vlad Chiricheş, care s-a transferat anul trecut la Tottenham Hotspur contra sumei de 8,5 milioane euro. Atît căpitanul naţionalei, cît şi Florin Gardoş au primit cele mai bune oferte în momentul în care erau accidentaţi, iar sumele sînt apropiate. Deşi sursele din cadrul clubului stelist spun că suma pe care Gardoş a ajuns în Premier League e de aproximativ 5 milioane de lire sterline, Dumitru Dragomir a dezvăluit că banii pe care Steaua îi ia de la Southampton sînt mai mulţi. „Gardoş pleacă de la Steaua pe 7 milioane lire”, a fost anunţul făcut în exclusivitate de fostul preşedinte al LPF la FANATIK SHOW.

Contre Liţă – Bumbescu: „Eu l-am scos pe Gardoş! / Ba eu, nu tu!”

Transferul lui Gardoş a creat o serie de polemici. Liţă Dumitru şi Adrian Bumbescu îşi arogă, fiecare în parte, meritul formării internaţionalului român. Contactaţi de către FANATIK.RO, cei doi se consideră principalii artizani ai ascensiunii fundaşului de 25 de ani. Primul care s-a grăbit să pună lucrurile la punct a fost Adrian Bumbescu, fundaşul de fier al Stelei: „Gardoş se aseamănă pe alocuri cu mine. Are un joc aerian bun, iar în ultimul timp a cîştigat şi la capitolul forţă. Mă bucur că am fost inspirat atunci cînd l-am băgat în echipă la Chiajna. Am avut de la început încredere în acest jucător şi eram sigur că o să scot din el un fotbalist foarte bun. Mă bucur că am fost şi mai inspirat atunci cînd m-am dus la palat la Gigi şi i l-am propus la Steaua, atît lui, cît şi lui Piţurcă. Campionatul Angliei i se potriveşte perfect lui Florin Gardoş”. La rîndul său, Liţă Dumitru a punctat: „Gardoş a fost printre puţinii mei fotbalişti preferaţi. L-am ochit încă de cînd a intrat pentru prima dată pe porţile de la Chiajna. I-am zis lui Mircea Minea că din acest băiat o să scot un mare jucător. Lovea balonul la fel de bine cu ambele picioare. Mă bucur că am contribuit, poate chiar decisiv, la cariera lui. Consider că lui Florin i se potriveşte mult mai bine campionatul Angliei faţă de Chiricheş. El este mult mai înalt şi are un joc aerian mult mai bun”.

Southampton, transferuri de 100 milioane lire!

Southampton este o echipă de tradiţie din Premier League care a avut o politică hazardată în această vară. După un drum de 6 ani început în Championship şi încununat cu o clasare splendidă pe locul 8, cea mai bună din istoria clubului în Premier League, oficialii echipei au hotărît să vîndă tot ce e mai bun în club şi şi-au asumat un nou start. După plecarea managerului Mauricio Pochettino la Tottenham, a urmat potopul de transferuri. Sigur, Southampton a încasat bani frumoşi, însă noului manager Ronald Koeman i s-a comunicat că banii nu sînt pentru alte achiziţii. Primul plecat a fost Luke Shaw, tînărul de perspectivă care a ajuns la Manchester United pentru 33 de milioane de lire. Louis van Gaal i-a transmis deja tînărului fundaş că încă nu este bine pregătit fizic şi va avea de muncit pentru postul de titular. Au urmat apoi 3 transferuri de la Southampton la Liverpool. Adam Lallana a fost cumpărat de cormorani cu 25 de milioane de lire, fundaşul croat Dejan Lovren a fost achiziţionat cu 20 de milioane de lire şi atacantul Ricky Lambert cu 4 milioane de lire. Arsenal a intrat şi ea în această horă şi l-a luat pe Calum Chambers pentru 16 milioane de lire sterline. Chambers este considerat unul dintre fundaşii de perspectivă ai fotbalului englez.

„Nu am mai putut să discut cu Niculae de la Astra, Gardoş era înnebunit să meargă la Steaua, iar eu nu mai puteam să îi cer lui Piţurcă marea cu sarea pentru că riscam să îl pierd pe Florin gratis” (Mircea Minea, preşedintele CA Concordia Chiajna)

13.000 euro este suma cu care Florin Gardoş a fost adus la Chiajna de la Someşul Satu Mare

150.000 de euro este suma pe care a plătit-o Steaua Chiajnei pentru a-l aduce pe fundaş

1.200.000 de euro anual este contractul pe care i l-a propus Southampton internaţionalului român

6.456 de minute a bifat fundaşul central în Liga 1 pînă în prezent, reuşind să înscrie de 3 ori

 P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!