Video

VIDEO/ Lung a fost deja audiat. CUTREMURĂTOR: “Dacă sînt vinovat, merg la închisoare!”

UPDATE 10 ianuarie 11:08 Alin Postolache, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, a declarat pentru FANATIK că fosta glorie a Craiovei Maxima, Silviu Lung, care urmează...

UPDATE 10 ianuarie 11:08 Alin Postolache, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, a declarat pentru FANATIK că fosta glorie a Craiovei Maxima, Silviu Lung, care urmează să fie urmărit penal pentru accidentul mortal provocat în urmă cu două zile, a fost deja audiat prima oară despre acest teribil eveniment. Fostul internaţional s-a prezentat ieri la Poliţie pentru a oferi declaraţii despre modul în care s-a petrecut accidentul. “Domnul Silviu Lung a fost prezent, în cursul zilei de ieri, pentru audieri şi i s-a luat declaraţie în privinţa accidentului din apropierea oraşului Calafat. Cercetările continuă, iar după finalizarea lor şi începerea urmăririi penale a acestuia, dosarul va fi trimis la Tribunalul de pe lîngă Judecătoria Craiova. Cînd starea psihică şi fizică le vor permite, şi pasagerii din cealaltă maşină vor fi audiaţi. Ţinînd cont că vorbim despre doi minori, acest lucru se va desfăşura sub supravegherea părintelui rămas în viaţă”, a declarat Alin Postolache pentru FANATIK.

……………………………………………………………..

UPDATE 20.04 Silviu Lung a declarat că nu a fugit din spital, cu toate că medicii au făcut anunţul. Mai mult, portarul a explicat accidentul. El a mai declarat că a luat legătura şi cu familia persoanei care a decedat în accident.  “Nu am fugit. Am ieşit pe poarta principală a spitalului. Ce regret este că m-am urcat în acea zi la volan. Nu-mi aduc aminte decît cînd am ajuns faţă în faţă cu maşina. Am lovit aripa stîngă. A murit un om, îmi pare nespus de rău. Sper ca domnisoara să se facă bine repede. Sînt în stare de şoc. Eu nu am absolut nimic, sînt doar lovit la cap. Deja am luat legătura cu fratele soţiei decedatului, sper să-i ajut cu ce pot”, a declarat Lung la un post naţional de televiziune. 

UPDATE 16.36: “Nu vreau să comentez în nici un fel informaţia că tatăl meu ar fi fugit din spital. Vreau doar să dorm. Încerc să fac asta de o oră”, ne-a declarat, foarte nevos, Tiberiu Lung, băiatul cel mare al fostului internaţional.

UPDATE 14.26: “Sînt şocat să aud că a fugit. Am fost de dimineaţă la Silvică, împreună cu Geolgău. Şi am stat o oră şi jumătate de vorbă. Ştiu că trebuia să fie externat astăzi, dar, cînd am ajuns acasă, am văzut că medicii au spus că îl mai ţin o zi. Ne-a spus că e marcat că a omorît un om şi a zis că dacă justiţia decide să meargă la închisoare, atunci se duce după gratii”, a declarat Nae Tilihoi, director sportiv la CS U Craiova, pentru FANATIK.

UPDATE 14.22: “Pacientul a plecat în jurul orei 14:30, fără acceptul medicilor, externarea fiind programată pentru ziua de mîine. Motivul pentru care a recurs la acest gest nu vi-l pot comunica, pentru că nu sînt în măsură să mă pronunţ”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvînt al spitalului judeţean Craiova.

UPDATE: 14.00: “Nu i-a păsat că erau copii în maşină, că era un mort. Ce să vorbesc eu cu el? Ce regretă? Nu înţeleg ce regretă. A venit ca prostul şi s-a băgat direct. N-a făcut nici o manevră. Vorbea la telefon şi, cred că, în loc să apese frîna, a apăsat accelerţia. Nu i-a păsat nici o clipă de ce făcuse, că el e Silviu Lung, că e cineva”, a declarat Ramona Niţu, soţia bărbatului decedat în accident, pentru România TV. Silviu Lung a fugit din spital, în urmă cu puţin timp, pe o uşă laterală, fără acordul medicilor.


UPDATE 9 ianuarie 16.00 Silviu Lung a părăsit spitalul, dar tensionat. Familia bărbatului care a decedat în accident îl acuză pe portarul Craiovei Maxima că vorbea la telefon în momentul impactului. Silviu Lung junior a vizitat astăzi familia victimei şi le-a propus că va suporta toate cheltuielile de înmormîntare pentru bărbatul dispărut.

UPDATE 9 ianuarie 11.22. Silviu Lung a dat prima declaraţie despre accidentul mortal pe care l-a provocat în cursul zilei de miercuri. Fostul portar a vorbit pentru România TV despre teribilul eveniment.

“Multe lucruri nu îmi amintesc, dar era o curbă, era ceaţă foarte mare şi m-am trezit exact cu maşina aproape de maşina mea. Am tras de volan puţin în dreapta şi ne-am lovit amîndoi. În ultima clipă am zărit maşina. Nu e cum am înţeles că mă grăbeam, nici vorbă de aşa ceva. Mergeam normal, cred că în jur de 60 pentru că era ceaţă, dar problema este că a murit un om şi îmi pare nespus de rău. Aici este durerea cea mai mare, că a murit un om. Lucrul acesta mă afectează foarte mult. Imediat după impact ştiu că m-am lovit foarte rău, nici nu am sesizat pe moment ce s-a întîmplat. Nici nu ştiu cum m-am dat din maşină jos, pentru că o uşă era blocată, eram foarte ameţit. Am aflat acolo că cineva mi-a spus că a murit. Mă bucur că fetiţa este mai bine. O să mă duc cînd o să pot la ea. Îmi pare nespus de rău pentru că în viaţă am încercat să fac numai bine şi a fost acum accidentul acesta şi îmi pare foarte rău. Transmit condoleanţe familiei”, a spus Lung pentru România TV.

–––––––––––––––––––––––––

UPDATE 22.50 Silviu Lung este afectat puternic de accidentul prin care a trecut. “Plînge fără oprire şi tot repetă că îi pare rău”, a declarat o asistentă medicală de la spitalul unde este internat fostul portar. Cel mai probabil Silviu Lung va rămîne internat, urmînd să părăsească spitalul în cursul zilei de joi.

UPDATE 20.25 Potrivit sport.ro, Silviu Lung să grăbea să ajungă la meciul de handbal de la Craiova, unde e legitimată fiica lui Tibi Lung, nepoata sa. Pe drumul spre Craiova, fostul portar a fost implicat într-un grav accident, în urma căruia a decedat o persoană.

UPDATE 19.40 Silviu Lung a fost implicat într-un grav accident, în urma căruia o persoană a decedat. Soţia bărbatului mort a povestit că soţul ei îi ducea pe cei doi copiii de 15 şi 16 ani la un liceu din Craiova. Mai mult, ea a declarat că înainte de a pleca la drum au glumit pe seama unui eventual accident. “Soţul meu a plecat de dimineaţă de acasă şi i-am spus să aibă grijă, iar el mi-a răspuns: «N-ai tu treabă, ştii cum merg, numai să nu intre altul în mine». Acum unul care nu s-a asigurat m-a lăsat singură cu trei copii“, a declarat Ramona Niţu, soţia bărbatului mort.

UPDATE 119.10: Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova susţin că fostul mare internaţional va fi externat în seara aceasta.

UPDATE 17.55: Numele victimei teribilului accident de la Radovan este Dan Constantin Niţu, în vîrstă de 41 de ani. Copiii săi, Andrei (16 ani) şi Andreea (15 ani) au scăpat ca prin minune, dar sînt încă sub şocul morţii tragice a tatălui lor. Familia Niţu este din Moţăţei, comuna unde s-a născut Ştefan Iovan, fostul coleg al lui Silviu Lung de la Steaua şi de la echipa naţională.

Vezi video:

imagine imagine (6) imagine (5) imagine (4) imagine (3) imagine (2) imagine (1)

Silviu Lung a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că n-a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

UPDATE 17.40 Noi informaţii de la Craiova. Silviu Lung s-a ales doar cu nasul spart. Acum, medicii îi fac o tomografie, pentru a depista dacă are afecţiuni interne. Silviu Lung avea centura pusă în momentul accidentului. Din păcate, fata de 16 ani, ajunsă la spital în stare gravă, are hemoragie internă şi intră în operaţie.

UPDATE 17.10 Silviu Lung junior a ajuns la spital şi este alături de tatăl său. Jucătorul Astrei era la Craiova, în vacanţă. 

UPDATE 16.50 Starea de sănătate a lui Silviu Lung este stabilă. Doi tineri de 15 şi 16 ani au supravieţuit din Renault, dar fata în vîrstă de 16 ani se află în stare gravă. Tatăl lor a murit în momentul impactului.

UPDATE 16.40: “Rog mass-media să ne înţeleagă drama şi să ne lase în pace! E un moment dificil”, a declarat Tiberiu Lung, băiatul cel mare al fostului internaţional, primul din familie care a ajuns la locul accidentului.

Vezi video:

www.fanatik.ro www.fanatik.ro www.fanatik.ro

Sursa FOTO: www.gds.ro

UPDATE 16.40 Gheorghiţă Geolgău a purtat o discuţie telefonică în urma accidentului cu Silviu Lung. “Este rănit la cap. Am vorbit cu el acum 30 de minute, era în salvarea în drum spre Craiova. Mi-a spus că are mari dureri, nici nu putea să vorbească bine! Era singur în maşină. În accident a murit o persoană!”

Silviu Lung a fost implicat într-un accident de circulaţie în apropierea oraşului Calafat. Silviu Lung este la spitalul de Urgenţă în Craiova şi primeşte îngrijiri medicale. În urma accidentului a decedat o persoană.  Fostul portar al Craiovei Maxima se afla singur în maşină. 

UPDATE 16.30: Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au comunicat că una dintre persoanele aflate în Renault a decedat, iar alte trei persoane au fost rănite. Şoferul autoturismului Mercedes, cu numărul de înmatriculare DJ-89-SYL, este Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, în prezent antrenor cu portarii la CSU Craiova. În prezent poliţiştii se află la faţa locului pentru a stabili condiţiile în care s-a produs accidentul de circulaţie. Poliţiştii doljeni au mai comunicat că Silviu Lung se afla singur în maşină.

…………………………………………

Lung este portarul SIMBOL al Craiovei Maxima

Silviu Lung s-a născut pe 9 septembrie 1956 în comuna Sânmiclăuş, judeţul Satu Mare. Prima sa formaţie la care a jucat a fost Victoria Carei în 1971. A debutat în Divizia A cu echipa Universitatea Craiova în anul 1974. A jucat timp de 14 sezoane la Universitatea, cîştigînd în acest timp două titluri de campion al României, în 1980 şi 1981, dar şi 4 Cupe ale României, în 1977, 1978, 1980 şi 1983.

În anul 1988 a fost transferat la Steaua Bucureşti, alături de care a cîştigat încă din primul sezon titlul de campion al României. A jucat în finala Cupei Campionilor Europeni în anul 1989, dar Steaua a fost învinsă de către AC Milan cu 4-0. Ulterior, Lung s-a transferat la echipa spaniolă Logrono. A revenit la Craiova în 1993 şi s-a retras din activitate în anul 1994.

Silviu Lung s-a remarcat prin siguranţa intervenţiilor, apărînd cu brio buturile Universităţii Craiova în 182 de partide, ocupînd în 1983 locul 2 în clasamentul celor mai buni jucători români.

A jucat 77 de partide pentru naţionala României şi a făcut parte de lotul tricolorilor la EURO 1984  din Franţa şi la Campionatul Mondial din 1990 din Italia.

CARIERA LUI SILVIU LUNG
1971-1974 – Victoria Carei – 42 meciuri
1974-1988 – Universitatea Craiova – 308 meciuri
1988-1990 – Steaua Bucureşti – 49 meciuri
1990-1991 – Logrones – 9 meciuri
1991-1993 – Electroputere Craiova – 35 meciuri
1993-1994 – Universitatea Craiova – 26 meciuri

Penalty-ul apărat de Silviu Lung în 1984 contra lui Betis Sevilla

România – Danemarca 3-1 (1989)

 

 

Tags: