SPORTURI / TENIS

Halep, BLAT la pariuri?! Năstase: „Nu înţelege nimic!” Replica lui CTP

UPDATE. Cristian Tudor Popescu i-a replicat lui Ilie Năstase, după atacul fostului tenismen în urma finalei de la Cincinnati, pierdută de Halep în faţa Muguruzei. CTP a spus după meci „unii se pot gândi și la un meci aranjat. Din păcate, arată și așa”, iar Năstase a atacat: „Cristian Tudor Popescu nu înțelege nimic din sportul ăsta. Am închis sonorul”.

Cele mai citite

Într-un text publicat pe Republica, CTP scrie: „După finala RG pierdută la Ostapenko, pe care am comentat-o în direct, a sărit cu hârdăul de zoaie să-mi plătească o poliță T. Băsescu. În urma comentariului de la Cincinnati, iată că un alt politician, fost mare tenisman însă, dl Ilie Năstase, simte nevoia să-și regleze conturile cu subsemnatul, după ce am criticat hotărât agresiunile verbale comise de așa-zisul căpitan al naționalei României în meciul de Fed Cup cu Anglia, nesolidarizându-mă „cu Ilie și cu țărișoara” în fața imperialiștilor englezi. Aidoma lui Băsescu, Ilie Năstase scuipă printre dinți că „Cristian Tudor Popescu nu înțelege nimic din sportul ăsta și se pricepe și la politică” și că, din nou ca și marinarul, a închis sonorul pentru că „îl zgâria pe creier. De la ambii, niciun argument care să susțină zisa mea nepricepere la tenis. În schimb, dl Năstase a arătat, în câteva cuvinte, cam ce înțelege d-sa din tenis.

Scorul nu contează. Că e 6-1 sau că e 7-6, tot aia e”, spune dublul finalist de la Wimbledon. Interesant. Deci, dacă rezultatul finalei pierdute în 1972, în fața lui Stan Smith, meciul probabil cel mai cunoscut în lume al lui Ilie Năstase, ar fi fost nu 6-4, 3-6, 3-6, 6-4, 5-7, ci 1-6, 1-6, 1-6, mai rămânea această confruntare în memoria tenisului ca „una dintre cele mai frumoase finale de la All England Lawn Tennis and Croquet Club”? […] Și, da, n-am să mă pot ridica niciodată la înălțimea înțelegerii superioare a „sportului ăsta” așa cum o face dl Năstase când numește jucătoarea și antrenoarea adverse „fucking bitches”, îl înjură și pe arbitru, iar ziaristei care a scris despre „glumele” lui la adresa copilului Serenei Williams îi zbiară: „Ești urâtă și proastă!”… De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, pe mine dl Năstase m-a tratat chiar cu respect…”.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Finala de la Cincinnati, dintre Simona Halep și iberica Garbine Muguruza, a fost un nedorit monolog din partea ultimeia. Simona nu a putut nici un moment să se ridice la nivelul adversarei, deși nu a comis multe erori neforțate. Pur și simplu, Muguruza este mult prea puternică, în special fizic, la acest moment, pentru ca Halep să îi poată face față. Poate doar pe zgură, unde forța loviturilor nu se simte atât de pregnant ca pe hard și viteza mingii este mult mai scăzută, românca să se poată măsura, de la egal la egal, cu spanioloaica.

Desigur, așteptările într-un rezultat bun al Simonei în finală au fost foarte mari, dar în bună măsură nejustificate dacă ne raportăm la aspectul fizic al celor două jucătoare, lucru foarte important pentru suprafețele rapide. Aflat în studioul de la București, unde a comentat live finala, jurnalistul Constantin Tudor Popescu a fost destul de acid la adresa jocului lui Halep, iar la un moment dat a lansat o ipoteză șocantă.

Simona Halep – Garbine Muguruza. „Simona nu a luptat în acest meci”

„Vă mărturisesc: nu am replică la ce am văzut. Nu mă așteptam. Am spus că ne așteaptă o finală memorabilă. Știam că Muguruza are prima șansă, dar nu m-am așteptat la o asemenea înfrângere.Simona nu a intrat în ring, nu a luptat în 95% din meci. A avut o evoluție cenușie. Unii se pot gândi și la un meci aranjat. Din păcate, arată și așa. Nu se pune problema totuși de așa ceva„.

Simona Halep - Garbine Muguruza. Acuzatii de blat pentru finala (2)

O afirmație foarte gravă, la care fostul mare tenisman român Ilie Năstase, a replicat imediat tăios: „Mă uitam, aveți un comentator foarte bun, Cristian Tudor Popescu, care nu înțelege nimic din sportul ăsta. Am închis sonorul, nu voiam să mai ascult, că mă zgâria pe creier”. 

Nu rata

Disputa dintre CTP și Ilie Năstase s-a pornit după scandalul de la Cupa Federațiilor, când jurnalistul a făcut un joc de cuvinte la adresa diminutivului lui Năstase din perioada când era jucător. „Nasty înseamnă rău, obraznic și domnul Năstase chiar așa a fost de foarte multe ori și ca jucător și a arătat-0 și acum” – a spus CTP, ceea ce a dus la crearea unei animozități tot mai accentuate.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu