Fotbal intern

STEAUA. Super INTERVIU cu Reghe Anunţ ŞOC: “Am VORBIT cu Gigi!”

Reporter: Ce s-a întîmplat la Hilal? Ai reziliat contractul?...
22.02.2015 | 00:29
STEAUA Super INTERVIU cu Reghe Anunt SOC Am VORBIT cu Gigi

Reporter: Ce s-a întîmplat la Hilal? Ai reziliat contractul?

Laurenţiu Reghecampf: Am considerat că este mai bine pentru ambele părţi. Am reziliat. Fiecare şi-a îndeplinit clauzele din contract.

Rep: Care au fost cauzele? Au apărut relatări prin presă că ai fi avut certuri în vestiar cu un jucător.

L.R.: Eu sint un om şi un antrenor cu principii de la care nu mă abat. Am incercat să am o relaţie perfectă cu jucătorii şi cu conducerea, bazată pe aceste principii ale mele. La mine, disciplina trebuie să fie de fier. Fără  disciplină, aţi văzut că nu există performanţă. Nu au fost certuri, bătăi sau jigniri. Jucătorii mei de la Al Hilal au înţeles cum sînt, în proporţie de 99 la sută. Tocmai din această cauză am reuşit împreună să facem performanţă. Rămîne un unu la sută, însă, care strică treaba uneori.

“Nu regret că am plecat la Al Hilal!”

Rep: Cum se explică totuşi că un om din stafful tău a rămas acolo să preia echipa în locul tău?

L.R.: A rămas temporar un român acolo, pentru că nu aveau pe cineva cu licenţă PRO pe care să-l pună pe bancă. Prinţul m-a rugat să-l ajut, pînă îşi rezolvă el problema numirii unui nou antrenor. Este foarte greu acum. Au demisionat absolut toţi oamenii care m-au adus. Este haos. Îmi doresc foarte mult să se termine cu bine totul acolo. Al Hilal este o echipă foarte mare care merită să aibă în frunte oameni mari cu potenţă financiară. Echipa Al Hilal nu poate să ramînă fără bani, fără sprijin. Acum este o perioadă grea, dar se vor rezolva sigur problemele.

Rep: Regreţi că ai lăsat Steaua pentru a merge la Hilal?

L.R.: Nu am cum să regret nimic. Episodul Al Hilal a adus lucruri senzaţionale în viaţa mea şi în cariera mea. Sînt atît de puţini antrenori la vîrsta mea care ajung să joace o finală de Champions League Asia. Lumea nu înţelege ce performanţă este. Eu nu am avut obiectiv finala CL Asia sau finala Cupei Prinţului. Eu şi această echipă am reuşit aceste performanţe, de care sîntem toţi mîndri. Vreau să-mi numeşti un antrenor care la vîrsta mea şi după cîţiva ani de antrenorat are două titluri de campion, Supercupa cîştigată, finala Champions League Asia jucată. Este unul din România. Laurenţiu Reghecampf, îţi spun eu, fără falsă modestie.

“Vreau o mică vacanţă. Oferte există!”

Rep: Ce urmează pentru tine? Vacanţă pînă în vară sau vrei sa preiei o echipă de acum? Ai primit deja oferte?
L.R.: Oferte sînt, există discuţii foarte multe. Aştept puţin, să iau decizia perfectă pentru familia mea. Tot staff-ul meu simte nevoia de o mică pauză.  Sîntem epuizaţi. Am jucat pe toate fronturile. Este foarte greu, super solicitant.

Rep: Ai accepta oferta unei alte echipe decît Steaua din Liga 1? S-a vorbit că Niculae te-ar dori la Astra.
L.R.:  Nu m-am gîndit la nimic, sincer. Nu am avut timp. Abia am ajuns acasă. Sînt onorat să aud asta. Oamenii care se pricep la fotbal îmi recunosc valoarea. Le mulţumesc.

Rep: Sănmărtean a dat pasă de gol şi Szukala a dat gol aseară pentru Al Ittihad. Ce au spus şeicii cand i-au văzut transferaţi de Piţi? Nu i-au dorit şi ei?

L.R.: Sănmărtean şi Szukala sînt jucători rari, excepţionali. E nevoie de bani ca să faci transferuri. Cîteodată, echipele, oricît de mari sînt, întîmpină şi ele probleme financiare. Dacă puteam, vă daţi seama că-i luam cu ochii inchişi!

“Piţurcă să ia campionatul la arabi? Nu se pune problema!”

Rep:  Crezi că Piţi poate lua campionatul la arabi anul acesta? Aseară a bătut chinuit, 3-2, acasă, ultima clasata!

L.R.: Nu se pune problema sa cîştige campionatul. Este foarte greu să o mai ajungi pe Al Nassr. Fotbalul din Arabia nu e aşa uşor cum se crede.

Rep: Ce părere ai despre Steaua, după transferurile din această iarnă? A slăbit după plecările lui Szukala, Sănmărtean, Keşeru sau crezi că nu se va observa în jocul campioanei lipsa celor trei?

L.R.: Steaua va domina încă zece ani campionatul de la noi, dacă celalalte echipe nu investesc. Ţucudean este incredibil. Eu l-am dorit de pe timpul meu, dar nu am putut să-l luăm. Mare achiziţie este acest copil. Tamaş, la fel. Super fotbalist. Enceanu este de mare viitor! Steaua, cu generalul ei la închisoare, este la fel de mare! A demonstrat această echipă că merge deja din inerţie. Este foarte bună. Oricine ar pleca, vin din spate alţi fotbalişti, poate chiar mai buni. Media de vîrstă este senzaţională. Îmi pare bine pentru Gigi Becali că are această satisfacţie. Să-şi vadă echipa cum domină.

Rep: Azi se joacă Steaua – Rapid. Mergi la meci? Ai fost invitat?

L.R.: Nu merg la meci. Abia am ajuns acasă. Stau cu familia. Văd acasă meciul, cu prietenii.

Presiune pe Gâlcă: “Cu orice antrenor, Steaua trebuie să joace în Liga Campionilor!”

Rep: Ce pronostic dai? Mai poate Steaua pierde titlul?

L.R.: Nu-mi place să dau pronosticuri, dar Steaua e Steaua. Toate echipele joacă pe viaţă şi pe moarte cu Steaua. Este normal.

Rep: Ai mai vorbit cu Gigi Becali şi Mihai Stoica după plecarea de la Steaua? Te-a mai sunat Becali să îţi ceară sfatul cu privire la echipă?
L.R.: Ţin legătura cu Gigi şi cu MM, am vorbit cu ei. Este normal. Sînt ca şi familia mea. Vorbim ca oameni de fotbal. Nu-mi cere părerea nimeni la modul la care mă întrebi tu.  Tamaş sau Ţucudean, spre exemplu, i-am vrut în timpul mandatului meu. Eu, Gigi şi MM aveam întotdeauna aceleaşi păreri. Chiar dacă nu eram împreună, ne sunam după şi toţi gîndeam la fel. Noi am avut o legătura aparte. Ne consultam întotdeauna. Vorbeam non-stop despre echipă, despre adversari, despre fotbal în general, despre achiziţii. Nu s-a pus problema în doi ani să-mi spună Gigi Becali că el aduce jucători peste capul antrenorului sau mai ştiu eu ce discuţii. Am fost echipa perfectă. Dacă îmi doream un jucător şi îl sunam pe patron, el deja îmi spunea că se gîndea să-l ia. Cam aşa a fost relaţia noastră. Una bazată pe respect incredibil şi pe o comunicare perfectă.

Rep: Tu stii cel mai bine care sînt exigenţele lui Gigi Becali. Poate compensa parcursul intern excelent al Stelei pentru paşii greşiţi din Europa? 

L.R.: Steaua, cu oricine este pe bancă, trebuie să joace în Champions League. Este firesc să fie aşa.

“Cînd revin la Steaua? Niciodată să nu spui niciodată!”

Rep: Sincer, care sînt şansele să te vedem din nou antrenorul Stelei în viitorul apropiat?

L.R.: Niciodată nu am să spun niciodată. În viaţă şi în fotbal nu se ştie ce se întîmplă.

Rep: Te vezi vreodată antrenînd o rivală a Stelei din campionat, Rapid sau Dinamo?

L.R.: Aşa cum am spus şi mai devreme, niciodată să nu spui niciodată. E valabil şi pentru celelalte cluburi din Liga 1. E o chestiune general valabilă. Şi ca antrenor, şi ca jucător. Cine ştie ce ne pregăteşte viaţa…

103 meciuri, din care 63 de victorii şi 13 egaluri a avut Reghecampf la Steaua în calitate de antrenor

205 goluri a marcat Steaua cu Reghecampf la timonă, o medie de aproape 2 goluri  pe meci în cele 103 meciuri jucate