News

Avertismentul lui Vasile Dîncu: “Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este amenințată”

Meta: Vasile Dîncu a vorbit luni, la baza Kogălniceanu, despre războiul din Ucraina și a subliniat că acțiunile Rusiei destabilizează contextul de securitate din zonă.
07.03.2022 | 15:17
Avertismentul lui Vasile Dincu Daca Moscova nu va fi oprita acum stabilitatea statelor din vecinatatea estica este amenintata
ADVERTISEMENT

Ministrul apărării, Vasile Dîncu, a fost prezent luni la baza Mihail Kogălniceanu și a vorbit despre situația din Ucraina și care este efectul acțiunilor Rusiei asupra României și a celorlalte state de pe flancul estic al NATO, notează News.ro.

Rusia destabilizează contextul de securitate din zonă

În discursul său, Vasile Dîncu atrage atenția asupra faptului că dacă acțiunile Rusiei nu sunt oprite există pericolul ca stabilitatea statelor din apropierea sa să fie pusă în pericol. El vorbește în această situație despre statele de pe flancul estic al NATO.

ADVERTISEMENT

“Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată”, a declarat ministrul Apărării.

Analiza făcută de ministrul apărării mai arată că este nevoie de eforturi constante pentru asigurarea securității în Europa și peste ocean. În plus, el mai atrage atenția că România și Marea Neagră se află în prima linie a inițiativelor de descurajare susținute de NATO.

ADVERTISEMENT

În plus, Dîncu a reluat mesajul președintelui Klaus Iohannis și a transmis că țara noastră va crește procentul din PIB dedicat apărării, de la 2% la 2,5%.

“România este determinată să facă mai multe, suntem hotărâți să creștem bugetul pentru forţele armate de la 2% la 2,5%”, a precizat ministrul.

ADVERTISEMENT

Atacare civililor, condamnată de ministrul român

În timpul vizitei sale la baza Mihail Kogălniceanu, Vasile Dîncu a oferit informații și despre modul în care decurg luptele din Ucraina. El a declarat că armata rusă a atacat marile orașe din această țară cu rachete și fără a distinge între țintele militare și cele civile.

“Blocuri de locuinţe, şcoli, spitale au devenit ruine. Joi noaptea, trupele ruse au atacat cea mai mare centrală nucleară din Europa, la Zaporojie, provocând un incendiu la o clădire administrativă care, din fericire, a fost stinsă. Toate aceste acţiuni inumane ne arată gravitatea situaţiei din Ucraina”, a declarat ministrul Dîncu.

ADVERTISEMENT

Ministrul a vorbit și despre atacurile care au loc asupra civililor și a explicat că, în acest context, este necesară o abordare diplomatică a situației.

“În mod clar, au rolul de intimidare a populaţiei, de aceea diplomaţie trebuie să redevină principalul instrument pentru rezolvarea situaţiei. Au existat până acum două runde de negocieri între delegaţiei Ucrainei şi Federaţiei Ruse. Guvernul de la Kiev a transmis că, în urma discuţiilor, nu au fost înregistrate progrese semnificative, dar a fost totuşi crearea de coloane umanitare, fiind anunţată şi a treia rundă de negocieri. Sperăm că dialogul dintre cele două părţi să continue şi să ducă la încetarea focului şi la retragerea trupelor ruse”, a concluzionat ministrul.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede,...
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților