News

FOTO& VIDEO. Turcia este in DOLIU NAŢIONAL, dupa cel mai sîngeros atentat din istoria ţarii. Bilanţul a ajuns la 95 de MORŢI

UPDATE. Cel putin 95 de oameni au pierit la Ankara, in cel mai sangeros atentat din istoria Turciei. Doua explozii, provocate cel mai probabil de teroristi kamikaze, au facut un teribil masacru...
11.10.2015 | 11:36
FOTO VIDEO Turcia este in DOLIU NATIONAL dupa cel mai singeros atentat din istoria tarii Bilantul a ajuns la 95 de MORTI

UPDATE. Cel putin 95 de oameni au pierit la Ankara, in cel mai sangeros atentat din istoria Turciei. Doua explozii, provocate cel mai probabil de teroristi kamikaze, au facut un teribil masacru printre participantii la o manifestatie pentru pace, organizata de opozitia pro-kurda, dar si de sindicate si ONG-uri.

In urma acestui episod barbar, Guvernul a decretat trei zile de doliu national.

Expl

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI

 

Incarcaturile explozive au fost detonate sambata, la cateva minute dupa ora 10, in apropierea garii centrale din Ankara. Acolo tocmai se adunau mii de militanti veniti din intreaga Turcie – la apelul mai multor sindicate, Organizatii NonGuvernamentale si partide de stanga.

Dintre cei 250 de raniti, multi erau in stare grava si au murit dupa ce au fost transportati la spital.

Sursă: www.stirileprotv.ro

…………………………………………………..

UPDATE. Două explozii puternice au avut loc, în această dimineaţă, în Turcia, în gara centrală din Ankara, unde sute de oameni s-au adunat ca să ia parte la un marş pentru pace. Ultimele informaţii venite de la sursele oficiale vorbesc de 86 de morţi.

Un marş de pace s-a terminat într-o baie de sânge. Exploziile au avut loc lângă Gara Centrală din Ankara, la punctele de acces, în momentul în care sute de persoane se strângeau pentru a participa la un marş paşnic. Manifestaţia era organizată de mai multe formaţiuni sindicale şi organizaţii non-guvernamentale, în vederea susţinerii păcii şi condamnării organizaţiilor teroriste kurde.

UPDATE 19.30 Guvernul islamo-conservator turc a decis să decreteze trei zile de doliu naţional după dublul atentat comis sâmbătă la Ankara, a anunţat premierul turc Ahmet Davutoglu.

UPDATE 18.00 Încleştări între protestatari şi forţele de ordine. La câteva ore după exploziile soldate cu cel puţin 86 de morţi şi 200 de răniţi, o parte dintre protestatari s-au contrat cu forţele de ordine.

Ceea ce i-a înfuriat pe manifestanţii prezenţia la mitingul de pace a fost faptul că poliţia turcă a blocat accesul unor ambulanţe către locul tragediei.

Unul dintre martori a declarat pentru BBC că poliţia a afolosit gazele lacrimogene şi nu a permis unor maşini de salvare să treacă.

ankara_police_clashes_85390700

Sursă: www.realitatea.net

…………………………………………………………….

UPDATE. Ministrul turc al sănătăţii a oferit sâmbătă, la ora 15.30, o declaraţie de presă, în care a spus că numărul morţilor a ajuns la 86. Totodată, 186 de persoane au fost rănite, 28 aflându-se într-o stare foarte gravă.

Cele două explozii au avut loc puţin după ora 10, sâmbătă dimineaţa, sub estacada care duce spre Gara Centrală din Ankara. Primele investigaţii conduc spre concluzia că deflagraţiile au fost provocate de atentatori sinucigaşi.

Exploziile s-au produs în timp ce numeroase persoane se adunau pentru a participa la o manifestaţie împotriva conflictului dintre PKK şi statul turc

Agenţia de presă Dogan indică faptul că 30 de persoane au murit la locul exploziilor, iar alte 17 au decedat ulterior, la spital. Totodată, peste 126 de oameni au fost răniţi.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat “atacul plin de ură” de sâmbătă îndreptat împotriva militanţilor opoziţiei care urmau să participe la manifestaţia pentru pace de la Ankara.

Sursă: www.romaniatv.net

………………………………………………………………………………………

UPDATE. Doua explozii au avut loc langa gara centrala din Ankara, unde se aflau sute de oameni pentru a lua parte la un mars pentru pace.Cel putin 20 de persoane au murit, iar alti 100 sunt raniti. (CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINI)

Deocamdata, nu este cunoscuta cauza exploziilor. Martori oculari relateaza ca politia incercuise anterior zona unde au avut loc exploziile si unde se adunau participantii la marsul de protest, perchezitionandu-i inainte sa-i lase sa treaca.

In prezent, locul este incercuit, iar caile de acces spre el sunt blocate. La fata locului se afla medici si politisti.

Confruntarea dintre armata turca si PKK, formatiune interzisa, a reizbucnit in sud-estul tarii, zona cu populatie majoritar kurda, ca urmare a incetarii armistitiului in iulie, si a atins o intensitate ce n-a mai fost vazuta din anii 1990. Peste 120 de membri ai fortelor turce de securitate si sute de militanti kurzi au fost ucisi.

……………………………………………………….

Două explozii puternice au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara, cauzând rănirea şi moartea mai multor persoane, informează agenţia de presă Reuters. Cele două explozii au avut loc sub estacada care duce spre gară. La faţa locului a fost trimis un mare număr de ambulanţe.

Cele două explozii au avut loc sub estacada care duce spre gară. La faţa locului a fost trimis un mare număr de ambulanţe.

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul “marş paşnic de protest” organizat de formaţiuni sindicale în acord cu autorităţile, în susţinerea păcii şi pentru condamnarea organizaţiilor teroriste kurde, scrie Agerpres.ro.

Potrivit unor martori, numeroase cadavre şi persoane rănite erau întinse pe jos, în faţa gării de pe strada Hipodrum. Serviciile de urgenţă au sosit imediat la locul deflagraţiei, care s-a produs la ora locală 10.05 (10.05, ora României).

Potrivit primelor informaţii, explozia ar fi fost cauzată de un atacator sinucigaş, dar deocamdată nu există o confirmare oficială.

Sursă: www.realitatea.net

Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion