News

10 bebeluși au murit din cauza unui pătuț. Părinții disperați au depus plângere la poliție

06.04.2019 | 14:14
10 bebelusi au murit din cauza unui patut Parintii disperati au depus plangere la politie

Compania Fisher – Price a lansat un avertisment în ceea ce privește unul dintre pătuțurile sale, după ce au fost raportate mai multe morți ale unor bebeluși. Este vorba despre produsul denumit “Rock ‘n Play Sleeper”, vândut cu prețuri cuprinse între 60 și 120 de dolari.

Cum au murit copiii din cauza pătuțului

Mai mulți copii s-au rostogolit de pe spate în timp ce nu erau legați cu sistemul de siguranță și au căzut din pat, a anunțat Comisia pentru Protecția Consumatorului din SUA. Autoritatea a mai afirmat că s-au înregistrat zece morți ale unor bebeluși din 2015 până în prezent. Protecția Consumatorului recomandă ca părinții să nu mai folosească obiectul pentru copiii mai mari de trei luni, care au dezvoltat deja abilitatea de a se rostogoli.

Înainte de acest anunț, producătorul avertizase cumpărătorii asupra riscului ca micuții să se rostogolească și să cadă. “Decesele raportate arată că părinții folosesc produsul nostru când copiii lor sunt capabili de a se rostogoli, fără a utiliza sistemul de legare cu care este prevăzut”, se precizează în avertismenul companiei.

Acesta este pătuțul produs de Fisher – Price care a dus la moartea mai multor copii

Cum a reacționat compania Fisher – Price după moartea copiilor

Într-un comunicat de presă emis vineri, managerul general al Fisher Price a spus că moartea unui copil este o tragedie inimaginabilă. El a mai precizat că atât compania cât și angajații ei iau în serios responsabilitatea de a face parte din familiile clienților și că sunt dedicați pentru a le câștiga acestora încrederea.

Într-un mesaj postat pe contul de Twitter al companiei, la scurt timp după avertismentul Protecției Consumatorilor, Fisher – Price anunță că pătuțul respectă toate standardele de siguranță în vigoare, inclusiv pe cele internaționale și că are certificare din partea asociației americane de fabricare a produselor juvenile.

Firma a mai făcut, de asemenea, un apel la părinți să urmeze instrucțiunile postate pe ambalajul produsului sau pe site-ul său oficial. Totodată, cei de la Protecția Consumatorului i-au avertizat pe părinți să nu adauge pături, perne, jucării de pluș sau alte obiecte în patul copiilor și să-i pună pe aceștia să doarmă mereu pe spate. De asemenea, autoritatea le recomandă părinților să utilizeze mereu sistemele de legare cu care sunt prevăzute aceste produse. Mai mulți părinți au depus plângeri la poliție, urmare a acestor incidente.

Fisher  – Price este una dintre cele mai mari companii din lume la nivelul producției de jucării și articole pentru copii. În trecut, producătorul a mai avut probleme cu jucării care ar fi fost vopsite cu o vopsea bazată pe plumb. Aproape un milion de jucării au fost retrase de pe piață în anul 2007 din această cauză.

Tags: