13 moduri inedite în care poţi folosi pasta de dinţi

O foloseşti de cel puţin două ori pe zi, dar vei fi uimită să descoperi câte alte lucruri poţi face cu pasta de dinţi. Iată 13 moduri care îţi vor demonstra că pasta de dinţi are secrete...
26.09.2015 | 12:37
13 moduri inedite in care poti folosi pasta de dinti

O foloseşti de cel puţin două ori pe zi, dar vei fi uimită să descoperi câte alte lucruri poţi face cu pasta de dinţi. Iată 13 moduri care îţi vor demonstra că pasta de dinţi are secrete surprinzătoare. De reţinut că nu trebuie să foloseşti pastă de dinţi sub formă de gel.

1. Albeşte cauciucul tenişilor. Freacă bine caucicul cu pastă de dinţi şi o periuţă veche, pe care nu o mai foloseşti, şi apoi şterge cu o cârpă umedă.

2. Scoate urmele de creion de pe pereţi. Pune pastă de dinţi direct pe urmele de creion şi freacă bine cu o perie. La sfârşit, clăteşte cu apă.

3. Înlătură petele de ruj de pe haine. Pune puţină pastă de dinţi pe pată, freacă materialul şi apoi clăteşte. Dacă pata nu a dispărut din prima, repetă până când dispare cu totul.

4. Scoate petele lăsate de pahare pe mobilă. Dacă nu ai folosit suport pentru pahare, adesea te confrunţi cu astfel de urme. Înlătură-le cu un strop de pastă de dinţi şi cu o cârpă, ştergând uşor, cu mişcări delicate.

5. Înlătură mirosul neplăcut al mâinilor. Spală-te pe mâini cu pastă de dinţi şi apă călduţă, iar mirosul unor alimente, precum ceapa sau usturoiul, va dispărea.

6. Remediu pentru coşuri. Pune un strop de pastă direct pe coşuri, de preferat seara, la culcare, iar până dimineaţă, acestea se vor usca. Atenţie, foloseşte acest tratament doar o dată pe săptămână!

7. Înlătură zgârieturile de pe ecranul telefonului mobil. Şterge delicat ecranul cu puţină paste de dinţi, folosind degetul. Înlătură urmele de pastă cu o cârpă umedă şi lasă să se usuce.

8. Poţi lipi posterele cu pastă de dinţi, fără să strici peretele. Nu folosi, totuşi, pasta de dinţi pentru posterele de colecţie, deoarece, cu timpul, culorile afişului se pot deteriora!

9. Curăţă petele de pe covoare. Pune pasta direct pe pată, freacă bine cu o perie aspră, clăteşte şi lasă să se usuce!

10. Împiedică aburirea ochelarilor de înot. Spală-i cu pastă de dinţi, clăteşte-i bine şi nu se vor mai aburi!

11. Înlătură zgârieturile fine de pe pahare sau alte obiecte din sticlă. Lustruieşte-le cu puţinpă pastă şi îşi vor recăpăta strălucirea foarte repede.

12. Elimină mirosul biberonului. Folosit destul de mult timp, biberonul va căpăta un miros care poate fi înlăturat imediat cu o perie pentru sticle şi puţină pastă de dinţi. Clăteşte apoi foarte bine cu apă fierbinte.

13. Curăţă chiuveta de la baie. Data următoare când scapi puţină pastă de dinţi în chiuvetă, ia buretele şi lustruieşte bine folosind pasta. Vei fi surprinsă să vezi cum îşi va recăpăta strălucirea.

Sursă: www.unica.ro