Fotbal intern

18 ani fără Cătălin Hîldan! Mesajul postat de Dinamo şi planul ultraşilor din PCH. Video

05.10.2018 | 09:15
Cătălin Hîldan, premiat în 1998 de vicepreşedintele clubului Valencia, Jaime Orti, la meciul amical disputat de Valencia cu Dinamo Bucureşti

Dinamo Bucureşti a rămas fără Cătălin Hîldan de 18 ani. Fostul căpitan din “Ştefan cel Mare” a decedat pe 5 octombrie 2000, iar oficialii formaţiei pregătite de Claudiu Niculescu nu au uitat de această dată. Pe site-ul oficial al “câinilor” a apărut un mesaj care este dedicat pentru Cătălin Hîldan.

Dinamoviştii au scris despre momentul în care Cătălin Hîldan, cel care era căpitanul lui FC Dinamo Bucureşti în acea perioadă, s-a prăbuşit pe gazon în minutul 74 al meciului amical disputat de “câini” la Olteniţa. Nici ultraşii din PCH (n.r. Peluza Cătălin Hîldan) nu au uitat de această dată. Astfel, aceştia şi-au plănuit ca vineri, 5 octombrie, de la ora 18.00, să se întâlnească în parcarea de la Cora Pantelimon pentru a pleca spre Brăneşti. Aceştia vor merge la cimitirul unde este îngropat Cătălin Hîldan, iar apoi acasă la tatăl fostului căpitan din “Ştefan cel Mare”.

Mesajul postat de Dinamo în ziua în care s-au împlinit 18 ani fără Cătălin Hîldan:

“5 octombrie 2000 – 5 octombrie 2018

18 ANI FĂRĂ UNICUL CĂPITAN. Cătălin, eu la tine mă închin!

Cătălin Hîldan a plecat dintre noi în acel octombrie negru al anului 2000. Căpitanul și sufletul dinamoviștilor s-a prăbușit pe teren în minutul 74 al blestematului amical de la Oltenița. De atunci au trecut 18 ani în care suporterii au plâns și au cântat, pe toate stadioanele, în memoria “Unicului Căpitan”. 18 ani în care spiritul lui Cătălin Hîldan ne-a făcut mândri că ne-am născut dinamoviști.

6 goluri în 138 de partide, în Liga 1, a înscris “Unicul Căpitan” pentru Dinamo în perioada 1994-2000.

2000 este anul în care Cătălin Hîldan a cucerit eventul cu echipa din Ștefan cel Mare.

8 selecții și un gol a adunat “Unicul Căpitan” la echipa națională a României.

3 februarie 1976 este data la care s-a născut Cătălin Hîldan, la Brănești”, apare pe pagina de Facebook a lui Dinamo Bucureşti.

Vineri, 5 octombrie, la ora 18:00, ne vedem cu totii in parcarea de la Cora Pantelimon pentru a pleca spre Branesti! Aduceti cat mai multe masini! Pe la 18:30 ne punem in miscare. Mergem la cimitir, apoi acasa la nea Marin, asa cum facem an de an. MOBILIZAREA PENTRU UNICUL CAPITAN!

Gepostet von Peluza Catalin Hildan-Dinamo am Donnerstag, 4. Oktober 2018

3 februarie 1976 este data la care s-a născut Cătălin Hîldan, la Brăneşti

Citeşte şi:

  • Ce adeversare are Simona Halep la Turneul Campioanelor! Cele mai bune 8 jucătoare merg la Singapore
  • FCSB îi face probleme lui Andrei Ivan. “Poate fi dat în judecată de Krasnodar!”