Fotbal intern

34 DE ANI DE LA CRAIOVA-BENFICA. “Am pierdut o noapte ca proştii! Am ratat calificarea pe mâna noastră!”

Rodion Cămătaru este de părere că staff-ul tehnic al Universităţii Craiova şi conducerea clubului au greşit programul făcut fotbaliştilor Ştiinţei care jucaseră sîmbătă seară, 16...
20.04.2017 | 12:20

Rodion Cămătaru este de părere că staff-ul tehnic al Universităţii Craiova şi conducerea clubului au greşit programul făcut fotbaliştilor Ştiinţei care jucaseră sîmbătă seară, 16 aprilie 1983, în partida cu România-Italia. 

Universitatea Craiova a ratat pe 20 aprilie 1983 şansa să fie prima echipă din România care putea să ajungă într-o finală de cupă europeană. Oltenii au terminat la egalitate în Bănie, cu Benfica, scor 1-1, după ce remizaseră şi în partida tur, în Portugalia, scor 0-0. Dar din cauza golului marcat de lusitani în deplasare alb-albştrii nu au mai ajuns în ultimul act al Cupei UEFA.

“Am pierdut noaptea ca proştii prin pădure!”

Însă, după meciul din Bănie jucătorii lui Constantin Oţet s-au legat de două mari probleme. Aceştia au acuzat că staff-ul tehnic a făcut programul prost, iar cei opt jucători de la lot au pierdut o noapte în pădure, după ce autobuzul care se afla în drum spre Craiova s-a defectat. Dar şi faptul că una dintre porţi era mai mică. Cu patru centimetri!

Rodion Cămătaru, fostul mare atacant al oltenilor a vorbit pentru FANATIK.RO de aceste două mari probleme. “Nu îmi vine să cred că au trecut 34 de ani de la meciul retur cu Benfica. Pentru mine meciul acela a fost ieri. O să îmi pară rău toată viaţa că nu ne-am calificat în finală, deoarece eu consider că am pierdut calificarea pe mâna noastră. Conducerea clubului şi staff-ul condus de domnul Oţet au făcut nişte gafe foarte mari.

Eram vreo opt fotbalişti care jucasem sâmbătă seară cu Italia, iar în loc să ne lase să facem duminică o recuperare la Snagov antrenorii noştri ne-au trimis un autobuz la Bucureşti. Însă autobuzul s-a stricat pe drum spre Craiova, într-o pădure, şi am pierdut toată noaptea ca proştii pe acolo. De antrenamente ne-am apucat abia de luni. Apoi ne-am trezit că una dintre porţi era mai mică. Şi a fost poarta la care săracul Zoli nimerise transversala”, a spus Cămătaru.

“Antrenorul Oţet a fost influenţat!”

La rândul său şi marele Ilie Balaci consideră că, dacă programul era făcut mai bine, atunci oltenii ar fi avut şanse mult mai mari să se califice în finală.

Este mare păcat că nu am jucat finala Cupei UEFA. Şi staff-ul nostru a greşit, deoarece se vorbise să mai rămânem la Bucureşti o zi după meciul cu Italia. Puteam să facem noi un antrenament de refacere, dar antrenorul nostru Oţet a fost influenţat în ultimul moment şi a trimis un autobuz după noi în Capitală. În drum spre Craiova acel autobuz s-a stricat. Eu nu am mai rezistat şi am plecat la Craiova cu o maşină care venise după mine. Dar ceilalţi băieţi au ajuns tocmai luni în Bănie. A doua zi, după meciul cu Benfica nu ne-a mai ars de nici un antrenament. Am ieşit pe teren şi trăgeam fiecare la poartă, iar cineva a avut ideea să măsoare chiar poarta unde Zoli lovise bara. Am aflat că poarta era mai mică cu 4 centimetri”, a spus Balaci.